< Terug naar blog

Duitse kerstmarkten: het ware kerstgevoel

Wie een kerstmarkt in Duitsland bezocht heeft, zal nergens anders zo’n kerstgevoel krijgen dan bij onze oosterburen. Niet zo raar, want Duitsland is de bakermat van de kerstmarkten. In elk dorpjes is, minstens een dag lang, een kerstmarkt te vinden. Zeker een aanrader als je van het dorpse en intieme gevoel houdt. Maar de echt grote kerstmarkten vind je toch in grote steden zoals Berlijn, Oberhausen en Düsseldorf.

In deze grote steden wordt flink uitgepakt. De sfeer zit er goed in met sprookjesachtige lichtjes, aandacht vragende lichtinstallaties en houten chaletjes. Maar misschien nog wel het meest typerend is de typisch Duitse Gemütlichkeit en het heerlijke eten en drinken dat je op deze kerstmarkten vindt zoals Glühwein, Feuerzangbowle, Heiβe Kakao, Heiβe Maronen, Gebratende Pilze en Lebkuchen en Pfefferkuchen.

Voor de mooiste kerstmarkten is het de moeite waard om een weekendje weg te boeken, omdat steden zoals Berlijn te groot en te ver weg zijn om maar een paar uur aan te doen. Maar steden die dichterbij liggen, zoals Münster en Aken, zijn zeker ook de moeite waard. Ook hierbij is een overnachting geen overbodige luxe, want in de avond zijn kerstmarkten toch op hun best. Meer weten over kerstmarkten in Duitsland? Lees dan meer over de Kerstmarkten in Duitsland of boek gelijk een kerstmarkt arrangement of aanbieding!