Restaurants in Maastricht

Maastricht Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Zoals het een echt Limburgse stad betaamd kun je in Maastricht heerlijk Bourgondisch genieten – en op veel verschillende manieren. Met honderden kroegen, eetcafés, koffiebars en restaurants is er op bijna iedere hoek wel een tafeltje te krijgen, maar waar eet je nu echt lekker? Waar moet je heen voor echte Mestreechse specialiteiten, serveren ze de verste vis of dineer je op de meest bijzondere locatie of met de meest spraakmakende aankleding? Hier zetten we een aantal noemenswaardige restaurants voor je op een rij.

Als je het over lekker eten hebt, dan denk je al gauw aan sterrenrestaurants. Maastricht heeft er meerdere en één van de populairste is Beluga. De hoogwaardige ingrediënten, bijzondere technieken en het smetteloze decor hebben hun steentje bijgedragen aan de 2 Michelin sterren die dit restaurant draagt.

Le Bon Bassin is er voor alle fervente visliefhebbers. Chef Percy Timmers en sous chef David Ras wonnen in 2011 het Nederlandse oesterkampioenschap en de oesterbar van Le Bon Bassin is dan ook erg geliefd. De kwaliteit is hier hoog, de drempel laag: de sfeer is vriendelijk en ongedwongen. Naast de specialiteit van het huis (zeevruchten schotels) kun je er smullen van fingerfood, tapas en sandwiches. Een oase voor visfanaten!

Wil je relaxt genieten van een smaakvolle biologische lunch of diner, loop dan even langs bij Café Zondag. In dit eetcafé zit je ’s middags voor een heerlijke lunch of kop koffie. ’s Avonds geniet je er van verse biologische producten in een gezellige, huiselijke setting.

Bij Pieke Potloed proef je de échte Mestreechse keuken in zijn volle glorie. “Knien in ´t zoer”, “sjinkske aon ’n kneukske” en “grotsjampienjongs” zijn slechts drie van de vele streekgerechten die hier de op de kaart staan. Zoe lekker dao kum ste veur trok!

In één van de pakhuizen langs het Bassin, de pittoreske jachthaven van Maastricht, zit de Harbour Club. Ondanks het door Jan des Bouvrie ontworpen strakke interieur en de wat zwaar klinkende naam, is het personeel vriendelijk en informeel. Voor de romantici zijn er loveseats rondom het knusse haardvuur gezet.

De voormalige Kruisheren kerk uit 1459 vormt het bijzondere decor van restaurant Kruisheren. Op deze unieke locatie dineer je in de oude kerkzaal onder eeuwenoude plafondschilderingen en futuristische lichtobjecten. Chef Vincent van Vierzen staat bekend om zijn culinaire verassingen en het bedieningsteam zorgt voor bijpassende wijnen. Hemels dineren dus.

Net zo bijzonder (maar misschien minder opvallend) is de locatie van Frans specialiteiten restaurant Le Bon Vivant. In dit 17e-eeuwse gewelf zet chef Ans van de Staay je traditionele, eerlijke en royale gerechten voor die door lokale ingrediënten heerlijk smaken. De ruwe muren vormen een warm contrast met de strakgedekte, kaarsverlichte tafels. Hoeveel sfeer wil je hebben?

Het beste en lekkerste Zoervleis met dikke friete, appelmoos & mayonaise eet je bij Café Sjiek. Dit huiskamer restaurant bestaat sinds 1982 en is het eerste eetcafé van Maastricht. Op de kaart staan vooral verse, eenvoudige gerechten uit Maastricht en de regio: zuurvlees, wild, bloedworst en zuurkoolschotel.