Informatie over Amsterdam - Evenweg.nl

Amsterdam Tips: Weekendje | Tours & Activiteiten | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Amsterdam. In het Mokums meezingen in een echte bruine kroeg. De ongedwongen en multiculti sfeer beleven. Een interessant museum bezoeken of gewoon lekker shoppen.

Ben je in Amsterdam dan ontkom je niet aan cultureel doen! In onze hoofdstad is veel te zien, van archeologische vindplaatsen tot verschillende musea. Het Anne Frank huis of het Rijksmuseum vertellen een stuk geschiedenis. Niet zo geïnteresseerd in het vervlogen tijden? Breng een bezoek aan een minder stoffig museum zoals het Tattoo museum van Henk Schiffmacher of het Tassen museum. Ook de verschillende buurten die Amsterdam rijk is, zijn zeker de moeite waard. Wandel langs de grachtengordel, kijk je ogen uit in de Rosse buurt en eet een portie bitterballen in een café in de Jordaan.

Kijk hier voor alle aanbiedingen: Aanbiedingen hotels, arrangementen en weekendjes Amsterdam

Amsterdam heeft ook veel entertainment, vervelen kennen ze hier niet. Een bezoek aan BoomChicago op het altijd gezellige Leidse Plein is zeker een aanrader voor een avond lekker lachen en goeie cocktails. Amsterdam is ook de stad van Het Nationaal Ballet en De Nederlandse Opera, beide gevestigd in het Muziektheater. Carré, dat een eeuw geleden begon als circus, is een van de mooiste theaters van de binnenstad. Loop via de brug de Magere Hein richting dit statige theater. Geniet hier van een indrukwekkend ballet of ongedwongen lachen bij een cabaretvoorstelling.

Met meer dan 10.000 winkels is shoppen bijna een must. De bekende en betaalbare winkelketens maar ook duur en luxe zijn goed vertegenwoordigd. Toch liever wat minder mainstream, bezoek dan de negen straatjes. Dit gebied strekt zich uit over negen straatjes op de grachtengordel en doet zijn naam eer aan. Hier zijn de kleinere boetiekjes, goeie vintagewinkeltjes en leuke restaurantjes te vinden in de typische Amsterdamse, inmiddels scheve, pandjes. De stad kent ook leuke markten die de moeite waard zijn. Bekend zijn het Waterlooplein en de Albert Cuyp. Voor gouden, vintage vondsten ga je naar de Noordermarkt.

Tijdens een dagje cultureel doen, shoppen of de stad verkennen moet er ook gegeten worden. Door zijn multiculti karakter heeft Amsterdam veel restaurants waar gerechten uit alle windstreken geserveerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan liggend dineren in oosterse sferen bij Nomads. Zoek een leuk restaurant uit op het Rembrantplein, ga picknicken in het Vondelpark of kijk in een van de vele kleine steegjes. Misschien vind je wel een Amsterdamse hidden treasure zoals het museumcafé Mokum. Amsterdam is ook de stad van een snelle hap. Haal bij de Febo een kroket uit de muur en loop op je gemak, al etend, door de straten.

Leuk! De Febo dankt zijn naam aan de Ferdinand Bolstraat waar de eerste vestiging zou openen.

De leukste plekken voor een broodje kaas zijn misschien wel de echte Amsterdamse bruine kroegen. Met tapijtjes op de tafels in de Jordaan wordt het Amsterdamse levenslied uit volle borst meegezongen. Schuif aan en zing mee. Uiteraard met een bitterbal en plat Amsterdams accent welteverstaan!