De omgeving van Amsterdam

Amsterdam Tips: Weekendje | Tours & Activiteiten | Informatie Hotels | Restaurants | Omgeving

In Amsterdam zelf is natuurlijk genoeg te doen maar ook de omgeving van de hoofdstad heeft genoeg te bieden.

Proef de sfeer van een museum uit vervlogen tijden. Het Teylersmuseum in Haarlem stamt uit 1784 en is het eerste en oudste museum van Nederland. De collectie bestaat al 225 jaar uit de verzameling van kunst- en wetenschappelijke voorwerpen ten tijden van de Verlichting van de oprichter Pieter Teyler.

Het Muiderslot bij Muiden is een echt middeleeuws kasteel met een slotgracht en ophaalbrug. Naast het kasteel staat een pruimenboomgaard. De bekendste bewoner, P.C. Hooft, hij heeft 40 jaar op het slot gewoond. Hij richtte de Muiderkring op, een groep bevriende kunstenaars. Een bekende uitspraak van de leden van de Muiderkring was: ‘Tot ziens in de pruimentijd.’
Waan je een Middeleeuwse jonkvrouw of ridderen doe de Ridder- of Torenroute door het kasteel.

Kijk hier voor alle aanbiedingen: Aanbiedingen hotels, arrangementen en weekendjes Amsterdam

Ook geschiedenis maar dan in het echt. Bezoek op vrijdagochtend de kaasmarkt in Alkmaar. Vandaag de dag een erebaan maar vroeger in 1622 een serieus kaasdragersgilde. In de Gouden Eeuw stond Holland bekend als echt kaasland. De tradities en gebruiken worden op de kaasmarkt nog steeds behouden. Natuurlijk proef je hier een stukje kaas.

De Keukenhof in Lisse is bij iedereen bekend en een plek waar je toch moet zijn geweest. Dit park was in de 15e eeuw onderdeel van de tuin van Kasteel Keukenhof waar de ingrediënten voor de keuken werden gehaald. Van maart tot en met mei zijn hier de prachtigste bloemen in bloei te zien. Vergeet vooral je fototoestel niet!

Een bezoek aan Volendam mag natuurlijk niet ontbreken. Dit vissersdorp staat vooral bekend om zijn Palingsound, de vele zingende inwoners. Maar ook in de voetballerij zijn ze geen onbekende. Ga in klederdracht op de foto en eet in de haven een lekker visje. Wie weet loop je Jan Smit of Nick & Simon tegen het lijf.

Voor de snelheidsduivels en pitspoezen is een bezoek aan Circuit park Zandvoort niet te missen. De racepiste aan de Noordzeekust vormt het toneel voor vele races en rally’s. Kijk op de site wanneer er activiteiten zijn en bestel online de kaarten.