Restaurants in Amsterdam

Amsterdam Tips: Weekendje | Tours & Activiteiten | Informatie Hotels | Restaurants | Omgeving

De keuze is reuze. Om in Amsterdam een restaurantje te vinden hoef je niet ver te zoeken. Maar wat is nou echt leuk, heeft een mooi uitzicht, serveert bijzondere gerechten of is helemaal hip.

Tijdens een dag Amsterdam is een goede lunch meer dan welkom. Bij lunchcafe Brederoo in het centrum van de stad ben je hiervoor aan het juiste adres. Een knusse en gezellige sfeer in combinatie met verse, huisgemaakte producten voor een prima prijs maken Brederoo voor herhaling vatbaar.

Jamie Oliver. Wie kent hem niet. Bekend van zijn makkelijke en smaakvolle gerechten maar ook zijn tv programma’s waaronder Fifteen. Fifteen leidt probleemjongeren op tot horeca-profs. Van de koks tot de bediening zijn ze in de leer om het horeca vak zich eigen te maken. Naast vestigingen in Londen, Melbourne en Cornwall zit Fifteen ook in Amsterdam. De keuken is Italiaans en biologisch.
Lekker eten en de wereldverbeteren!

Ga voor een unieke ervaring en stap in de oude Perzische fantasiewereld van Nomads. De gerechten die hier geserveerd worden komen uit de  Libanese en Arabische wereld maar zijn niet goedkoop. Al liggend op banken kan je genieten van de verschillende gerechten terwijl er een buikdanseres voorbij komt. Waan je in een Fata Morgana!

Voor een lekkere Hollandse hap, van stampotten tot draadjesvlees a la oma, ga je naar Moeders. De gerechten worden op geserveerd op verschillend servies. Er is geen glas of bord hetzelfde wat de gezelligheid goed doet. Aan de wand hangen allerlei foto’s in lijstjes van moeders met dochters. Ga in dit gezellige en knusse restaurant vooral met je moeder of dochter eten.

De Skylounge van het Mint hotel is het bezoeken meer dan waard. Al is het alleen om een lekker drankje te drinken en te genieten van het prachtige uitzicht over de hele stad. Gelegen naast Centraal Station kijk je vanaf de Skylounge tot aan de horizon. Prachtig by day, schitterend by night. Deze hippe lounge heeft een internationale kaart.

Voor een avond goed eten en niet op de prijzen letten diner je bij Ron Blaauw. Het restaurant heeft maar liefst twee Michelin sterren wat je zeer zeker merkt tijdens de heerlijke gerechten. De keuken is internationaal en Ron komt vaak zelf aan tafel om een praatje te maken.

Laat je verrassen en ga naar het Guerilla restaurant. De datum, locatie, menu, aantal zitplaatsen en thema zijn onbekend en elke keer anders. Je krijgt via een site een locatie waar je een kaartje kan kopen. Op dat kaartje staat de volgende aanwijzing om achter de locatie van het restaurant te komen. Eenmaal gevonden laat je je verrassen op wat er komen gaat. Meld je aan via de Facebook pagina en houd in de gaten wanneer er weer een nieuwe editie plaats vindt.