Restaurants in Amsterdam

Amsterdam Tips: Weekendje | Tours & Activiteiten | Informatie Hotels | Restaurants | Omgeving

De keuze is reuze. Om in Amsterdam een restaurantje te vinden hoef je niet ver te zoeken. Maar wat is nou echt leuk, heeft een mooi uitzicht, serveert bijzondere gerechten of is helemaal hip.

Tijdens een dag Amsterdam is een goede lunch meer dan welkom. Bij lunchcafe Brederoo in het centrum van de stad ben je hiervoor aan het juiste adres. Een knusse en gezellige sfeer in combinatie met verse, huisgemaakte producten voor een prima prijs maken Brederoo voor herhaling vatbaar.

Kijk hier voor alle aanbiedingen: Aanbiedingen hotels, arrangementen en weekendjes Amsterdam

Ga voor een unieke ervaring en stap in de oude Perzische fantasiewereld van Nomads. De gerechten die hier geserveerd worden komen uit de  Libanese en Arabische wereld maar zijn niet goedkoop. Al liggend op banken kan je genieten van de verschillende gerechten terwijl er een buikdanseres voorbij komt. Waan je in een Fata Morgana!

In dit unieke restaurant draait alles om de avocado, van ontbijt, lunch tot diner in elk gerecht is de "avo" de ster! Pretty healthy food, zoals ze het zelf noemen. Dus zin in wat anders en unieks stap eens binnen bij The Avocado Show.

Voor een lekkere Hollandse hap, van stampotten tot draadjesvlees a la oma, ga je naar Moeders. De gerechten worden op geserveerd op verschillend servies. Er is geen glas of bord hetzelfde wat de gezelligheid goed doet. Aan de wand hangen allerlei foto’s in lijstjes van moeders met dochters. Ga in dit gezellige en knusse restaurant vooral met je moeder of dochter eten.

De Skylounge van het Mint hotel is het bezoeken meer dan waard. Al is het alleen om een lekker drankje te drinken en te genieten van het prachtige uitzicht over de hele stad. Gelegen naast Centraal Station kijk je vanaf de Skylounge tot aan de horizon. Prachtig by day, schitterend by night. Deze hippe lounge heeft een internationale kaart.

Voor een avond goed eten en niet op de prijzen letten diner je bij Ron Blaauw. Het restaurant heeft maar liefst twee Michelin sterren wat je zeer zeker merkt tijdens de heerlijke gerechten. De keuken is internationaal en Ron komt vaak zelf aan tafel om een praatje te maken.

Tapas voor lunch, borrel of diner: Pata Negra serveert Spaanse gerechten voor verschillende momenten van de dag. Begin de dag met een café cortado en de krant, geniet van exquise tapas zoals Pata Negra ham en Manchego kaas bij de lunch en de borrel en sluit de dag af met een rijk gevulde paella. Alle ingredienten worden uit Spanje gahaald en dat proef je ook!

De Foodhallen in Amsterdam-West vormen een onderdeel van de Hallen, gevestigd in een voormalige tramremise uit het begin van 20e eeuw. De Foodhallen is de thuisbasis van 21 eetkraampjes en 4 bars. Geïnspireerd door overdekte markten zoals de ‘Torvehallerne’ in Kopenhagen, ‘Mercado de San Miguel’ in Madrid en ‘Borough Market’ in Londen. Hier kan je een paar uurtjes door brengen genietend van al het lekkers dat er te verkrijgen is!