< Terug naar blog

Cabaretfestival Cameretten in Rotterdam

Wil je nieuw Nederlands cabarettalent op het podium zien, of genieten van de gevestigde orde? Dan is een bezoekje aan Cameretten – 17 november t/m 29 november 2014 – zeker de moeite waard! Met eerdere deelnemers en winnaars zoals Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Plien en Bianca, Ronald Goedemondt en Jandido Asporaat weet je bijna zeker dat je een gezellige avond zult hebben.

Dit jaar strijden op de woensdag-, donderdag-, en vrijdagavond Carlo Kip, José Schuringa, Patrick Laureij, Nabil Aoulad Ayad, Aron Elstak, Wendy W. Hoogendijk, Laura San Giorgi, Fuad Hassen en Rundfunk om de titel. Elke avond staat er ook een gastoptreden op het programma; woensdag staat Droog Brood op de planken, donderdag sluit Henry van Loon de avond af en vrijdags verzorgt Daniël Arends het gastoptreden. Zondags vindt de grote finale plaats in het nieuwe Luxor Theater, waarbij Richard Groenendijk als cabaretier te gast is.

Voorafgaand aan het Cameretten festival hebben de kandidaten zich moeten bewijzen voor de jury. Ook hebben ze workshops gevolgd. Als voorbereiding voor de finale worden de kunsten van de finalisten beproefd in Try-outs door heel Nederland. Hier krijg je dus al een voorproefje van hun cabaretkunsten.