< Terug naar blog

De leukste schaatsbanen van Nederland

Heb jij je schaatsen al uit het vet gehaald? Wacht dan niet langer tot het eindelijk goed gaat vriezen, maar maak eens een uitje naar een van de leukste schaatsbanen van Nederland! Wij zetten de 7 mooiste en meest bijzondere schaatsbanen voor je op een rijtje, die erg geschikt zijn voor een gezellige dag met het hele gezin, als actieve date of als tof uitje met vrienden.

Sportiom in 's-Hertogenbosch

De schaatsbaan Icefun Sportiom is alles behalve saai. Je kunt er namelijk een spannend parcours door grotten, via een schaatshelling en bergopwaarts schaatsen. En met een beetje geluk begint het tijdens je schaatstocht zelfs te sneeuwen! Mocht je het koud hebben gekregen van alle sneeuw en ijs, dan kun je daarna heerlijk komen opwarmen en ontspannen in het aangrenzende subtropische zwemparadijs AquaFun.

Flevonice in Biddinghuizen

Bij Flevonice kun je een oer-Hollands dagje schaatsen op natuurijs beleven, ook als het niet vriest. Je vindt er schaatsbanen voor elk niveau, van 400 meter tot 3 kilometer lang. Daarnaast is er een speciale Krabbelbaan waar de kinderen veilig kunnen schaatsen. Tot slot ontdek je bij Flevonice een reuze glijbaan, waar je met een band in volle vaart van af kunt razen!

Schaatsbaan Rotterdam in Rotterdam

Op de schaatsbaan Rotterdam kun je zorgeloos komen schaatsen op de 400 meter baan en de speciale funbaan. Wil je naast schaatsen ook een andere winterse sport onder de knie krijgen? Boek dan eens een workshop curling. Deze ‘sport met een bezem’ is helemaal hip en super leuk om te beoefenen met een groepje vrienden of collega’s. Uiteraard kun je dag afsluiten bij de gezellige Koek & Zopie.

Ice*Amsterdam in Amsterdam

De Ice*Amsterdam op het Museumplein is dé plek om even de toerist uit te komen hangen. Je kunt hier namelijk niet alleen gezellig schaatsen, maar ook prachtige winterse foto’s maken met het Rijksmuseum of de replica van de Magere Brug op de achtergrond. De dag sluit je natuurlijk af met een lekkere mok warme chocolademelk of andere winterse lekkernij bij de vuurkorf. En ook een bezoekje aan de kraampjes op de kerstmarkt is aan te raden!

Coolevent in Scheveningen

Tijdens het Coolevent valt er ontzettend veel te beleven in Scheveningen. Niet alleen vind je er een overdekte ijsbaan van maar liefst 600 vierkante meter, maar ook een spectaculaire Ice Roetsjbaan. Vanaf deze glijbaan kun je met banden zo de boulevard op komen glijden! Tot slot vind je er een ijssculpturen festival. Zorg wel dat je warm bent aangekleed, want in de grote gekoelde tent is het -10 graden.

De Uithof in Den Haag

In het grootste overdekte sportcentrum van Europa kun je heerlijk komen schaatsen op de 400 meter baan. Bovendien kunnen de allerkleinste er komen schaatsen op de Krabbelbaan. Wil je naast schaatsen nog meer (winterse) activiteiten ondernemen? In De Uithof kun je ook skiën, karten, klimmen en lasergamen. En mocht je na al deze sportieve activiteiten trek hebben gekregen dan kun je in een van de 4 cafés terecht om een vorkje te prikken en te borrelen!

Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer

Ben je op zoek naar een winters dagje uit voor het hele gezin? Ontdek dan eens de knusse Kunstijsbaan De Scheg in Deventer. Hier vind je onder andere een 400 meter baan en een speciaal IJsplein voor de kleintjes. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een Speelpool. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen en vind je onder andere een kabelbaan, klimwand, skelterbaan en schommels. En voor wat extra ontspanning eindig je de dag in het zwemparadijs of de sauna!