< Terug naar blog

Ouderwets spektakel bij Carnivale Huygenspark 2014

De winter heeft qua wonderlijke uitjes meer te bieden dan alleen kerstcircussen. Dat bewijst Festival Carnivale in ieder geval zeker. Van 28 t/m 30 december is de ouderwetse kermis terug van weggeweest: een rariteitencabinet die jou anno 2014 nog steeds kan verrassen. Want sterke mannen en vrouwen met baarden zijn nog steeds indrukwekkend.

Ghani, de man die door zijn ogen ademt, zal zeker niet de enige verwonderlijke act zijn. Wat te denken van Het Anatomisch Kabinet? De Nederlandse wetenschapper Prof. Dr. George Maat neemt het begrip ‘snijvlak’ van wetenschap en amusement wel heel letterlijk. Wout, de sterkste man van Friesland en omstreken, buigt zware ijzeren staven als rietjes krom en tilt boomstammen met zijn tanden op. Dit zijn slechts een paar van de 25 indrukwekkende acts van het Festival Carnivale.

Naast de verrassende talenten van de artiesten kun je ook ouderwets genieten van ouderwetse attracties. De carrousel is natuurlijk de eyecatcher van de kermis. Maar ook attracties zoals de Kop van Jut en de zweefmolen mogen niet ontbreken. Culinair kun je genieten in Leentjes Keuken. Het carnivale sluit dagelijks af met de Grande Finale, waarbij alle artiesten hun kunsten nog eenmaal vertonen in een spectaculaire eindshow.

Bekijk hier alvast de trailer: