< Terug naar blog

Lichtstad Eindhoven laat zien waar het goed in is: GLOW

Dat Eindhoven niet voor niets de titel Lichtstad heeft, laat de Brabantse stad zien met het jaarlijks terugkerende lichtfestival GLOW. De openbare ruimtes van de binnenstad zijn het podium van kunstenaars en ontwerpers, en hiermee verandert het centrum in één groot tijdelijk museum. Moderne technieken zoals video, computers, sensoren en animatie en oude klassiekers zoals projectie laten zien dat licht in kunst, architectuur en design goed samen gaan.



Het thema Urban Playground maakt wel duidelijk dat Eindhoven acht dagen lang het speelveld van lichtkunstenaars is. Ook wordt met dit thema het 100-jarig jubileum van de Philips Sport Vereniging gevierd. Het PSV-stadion is één van de bouwwerken dat letterlijk in de schijnwerpers staat. Daarnaast zijn gebouwen, straten, loodsen, pleinen en stegen in de openbare ruimte onderdeel van de ruim vier kilometer lange kunstroute. Elk jaar is de route weer anders, dus ook voor vaste bezoekers is er genoeg nieuws te zien.

Ben je niet zo bekend in Eindhoven? Geen probleem! Een ervaren gids leidt je langs alle hoogtepunten van GLOW. Je kunt je inschrijven voor een rondleiding, of met een grote groep een gids reserveren. Voor € 10,- wordt je 2 uur lang rondgeleid. Je krijgt dan Glowstick en GLOWbrochure cadeau! Avonturiers kunnen zelf op stap en bezoeken GLOW gratis. Meer informatie vind je op de website van GLOW Eindhoven.

Bekijk deze video die vorig jaar gemaakt is:



GLOW
Eindhoven
9 t/m 16 november 2013