< Terug naar blog

Bezoek de kerstmarkt in Aken!

Wie vindt dat eten en kerst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kan een bezoekje aan de kerstmarkt in Aken niet overslaan. Nergens zijn er zoveel lokale kerstspecialiteiten te proeven en kopen als op de Aachener kerstmarkt.

Vooral op het gebied van zoetigheden is er veel te vinden op deze kerstmarkt. Aken kent een aantal lekkernijen die specifiek uit deze stad komen. Het bekendst zijn de Printen. De boegbeelden van de kerstmarkt in Aken laten zien dat de kerstmarkt zijn wortels heeft in de vroegere Printenmarkt. Ze lijken een beetje op onze speculaaspoppen en er zijn vele variaties op deze vrijers; van krokante tot zachte koeken. Ook typisch uit Aken zijn de Dominosteine. Deze chocolaatjes zijn gevuld met marsepein(crème), cake en een vruchtengelei (van abrikoos, kers of appel) en omhult met pure chocolade. Niet typisch Akens, maar toch erg lekker, zijn de peperkoeken Lebkuchen en Spitzkuchen, speculaas en marsepeinbrood.

Naast zoetigheden zijn er ook genoeg hartige gerechten te vinden waarmee de grote trek gestild kan worden. Erdapfel-Kuchen (aardappelkoeken) zorgen voor een goede bodem voor de alcoholische drank Glühwein. Ook Bratwurst of Currywurst op een baguette of stokbrood biedt een goede voorbereiding voor een lange dag op de Aachener kerstmarkt.

Uiteraard kun je ook prima jouw kerstinkopen doen op deze kerstmarkt. Meer weten? Lees dan meer over de Kerstmarkten in Aken of boek gelijk een kerstmarkt arrangement of aanbieding!