< Terug naar blog

Veelzijdig kerstgevoel op de Kerstmarkt Antwerpen

Mede door de toenemende populariteit onder Nederlanders is de Kerstmarkt in Antwerpen zo gegroeid dat het een paar jaar geleden van locatie moest wisselen. Hierdoor kun je in de hele Antwerpse binnenstad genieten van winterpret op diverse kerstmarkten, en leidt een mooie route je langs alles wat Antwerpen op het gebied van kerstmarkten te bieden heeft.

Misschien wel het mooiste van Antwerpen in de kerstperiode is toch wel de ijspiste. Ook deze is verplaatst, want waar je vroeger de mooie gebouwen rondom de Markt kon bewonderen, geniet je nu vanaf het Steenplein van het uitzicht op de Schelde. De badboot is tijdens de winterperiode omgetoverd tot de – zelfbenoemde – grootste ijsbaan ter wereld. Zo’n honderd schaatsers kunnen tegelijkertijd over het ijs glijden, dus reserveren is (zeker in de drukkere weekenden) een aanrader! Maar als je niet terecht kunt op de piste, dan is een ritje in het reuzenrad daar ook erg leuk.

Gelukkig is dat niet alles. Op de Suikerrui, de Grote Markt en de Handschoenmarkt vind je kerstmarkten met houten chaletjes waarin je alle kerstige artikelen zoals decoratiemateriaal, kleding en heerlijk eten kunt kopen. Genoeg te doen dus in Antwerpen! Nieuwsgierig geworden? Lees meer over de Kerstmarkten in Antwerpen of boek gelijk een kerstmarkt arrangement of aanbieding!