< Terug naar blog

Glitter & glamour op de kerstmarkt in Londen

Nergens zien kerstmarkten er misschien wel zo mooi uit als de Christmas Markets in Londen. Waar de meeste kerstmarkten, hoe mooi verlicht ook en hoe authentiek de chaletjes ook zijn, toch vaak wat bescheidener zijn, pakt Londen uit. Van Winter Wonderland bij Hyde Park tot de Covent Garden Christmas Market, glitter is overal te vinden.

De aankleding van die laatste markt in Covent Garden wordt gekarakteriseerd als zijnde “camp”, en dat is hij ook wel. Want op welke markt vind je nou tientallen reuzengrote rode kerstballen, een aantal supergrote discoballen, de grootste kerstboom van de stad, een enorme sneeuwbol en heerlijk foute kerstkoortjes? Op Covent Garden kun je ze in ieder geval niet missen.

Het mooie aan Londen is dat het shoppen niet eindigt bij de markten. Want de grote warenhuizen zoals Harrods, Selfridges en Debenhams zijn zeker ook het bezoeken waard, en niet in de minste zin om hun enorme kerstafdelingen. Wat je niet kan vinden op de Christmas Markets, dat is hier wel te verkrijgen. En ook in deze winkels is de kerstsfeer volop te vinden.

Bezoek in de adventperiode Londen en je zult zeker in de kerstsfeer raken! Lees hier meer over de kerstmarkten van Londen of boek een stedentrip Londen of  kerstmarkt arrangement of aanbieding!