De leukste kindercampings van Nederland

De leukste vakanties met kinderen zijn kampeervakanties. De vrijheid, de ruimte, vriendjes maken … de mogelijkheden zijn onbeperkt. Kies voor een leuke kindercamping en geniet van alle extra faciliteiten die een kindercamping biedt.

Recreatiepark de Leistert

Bij Recreatiepark de Leistert kun je op verschillende manieren overnachten. Kies voor een luxe bungalow in authentieke Limburgse boerderijstijl op het bungalowpark of voor een kampeerplek of huurtent op 5 sterren ANWB Topcamping. De Leistert is een kindvriendelijke park met een enorm aanbod aan faciliteiten. Op het park vind je talloze speeltoestellen en sportvelden en bijvoorbeeld een fietscrossbaan, verarmd buitenzwembad en een zwemmeer met waterspeeltuin. Ook bij slecht weer is er veel te doen met een subtropisch zwemparadijs, indoor speeltoestel en een speeljungle met hardhouten speeltoestellen. In de vakanties en weekenden verzorgt een recreatieteam diverse activiteiten voor jou en oud.

Vakantiepark Dierenbos

Kennismaken met bosdieren is mogelijk op de camping van het Vakantiepark Dierenbos. Kinderen houden van dieren én van avontuur. Een mooie combinatie is aanwezig in de bosrijke omgeving van dit vakantiepark. Maar ook voor een zwempartij hoef je niet ver weg. Op de camping kun je zowel binnen als buiten een heerlijke duik nemen. Extra leuk is de attractiepas. Deze is voordelig bij te boeken, en met de pas heb je tijdens je verblijf onbeperkt toegang tot zeven dag attracties.

Kindercamping dierenbos

De ultieme kindercamping, Beerze Bulten

Met een pas vernieuwd zwemparadijs is 5-sterren camping De Beerze Bulten de ultieme kindercamping. Doordat het gehele terrein autovrij is, kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Elke dag is er een uitgebreid animatieprogramma. De camping heeft een binnen- en buitenzwembad en voor ouders is er een heerlijke spa en wellness om te ontspannen. Voor de dagelijkse maaltijd hoef je in principe niet ver weg. Beerze Bulten beschikt namelijk over een perfecte horeca. Toch even je horizon verbreden? Stap op de fiets en ontdek de prachtige natuur in het Overijsselse Vechtdal.

Kampeerdorp de Zandstuve

Kampeerdorp de Zandstuve in Overijssel mag zich met recht een echt kampeerdorp noemen. Op deze kindercamping verveelt niemand zich dan ook maar één minuut. Met onder andere een uitgebreid animatieprogramma, verwarmd binnen- en buitenzwembad en overdekt speelparadijs is dit het walhalla voor kinderen. De meer dan 250 kampeerplaatsen zijn lekker ruim. Wil je liever toch iets meer luxe? Ook dat is mogelijk. Op Kampeerdorp de Zandstuve kun je een glamping accommodatie huren. Voor de liefhebbers zijn er tevens fietsen en skelters te huur.

Camping De Kleine Wolf

Camping De Kleine Wolf is, naar wat je misschien zou verwachten, absoluut níet klein! Deze grote kindercamping heeft naast diverse zwembaden ook een zwemvijver met zandstrandje. Overnachten kan in eigen kampeermiddel, maar ook chalets, vakantiehuizen, bungalows en stacaravans zijn te huur. Voor de kinderen is er een enthousiast animatieteam aanwezig. Sportieve gasten kunnen een balletje slaan op de tennisbaan of een potje midgetgolfen. De prachtige natuur in de omgeving nodigt uit om heerlijk te gaan fietsen. In het eigen bos start voor de wat avontuurlijkere fietser een mooie mountainbikeroute.

Leuke kinder camping de kleine wolf.

Camping de Paal

Verscholen in de bossen van Noord-Brabant ligt de supertoffe kindercamping Camping de Paal. Op de Biebelebontse Paalbergen hebben kinderen de tijd van hun leven. Een zand- en waterspeelplaats van ruim 40.000 m2 nodigt uit om urenlang te genieten van het buitenleven. Echte waterratten kunnen hun hart ophalen in het zwemparadijs. Met een aantal coole glijbanen en ook nog een buitenbad zijn zij wel even zoet. ’s Avonds zijn er prachtige optredens in het theater, dat is genieten voor jong en oud. Naast een kampeerplek kun je ook slapen in een Paalcottage, Paalhuissie of Paaltent. Voor kinderen een super spannende belevenis.

Vakantiepark en camping Dierenbos

Kennismaken met bosdieren is mogelijk op de camping van het Vakantiepark Dierenbos. Kinderen houden van dieren én van avontuur. Een mooie combinatie is aanwezig in de bosrijke omgeving van dit vakantiepark. Maar ook voor een zwempartij hoef je niet ver weg. Op de camping kun je zowel binnen als buiten een heerlijke duik nemen. Extra leuk is de attractiepas. Deze is voordelig bij te boeken, en met de pas heb je tijdens je verblijf onbeperkt toegang tot zeven dag attracties.

Kindercamping dierenbos

Natuurcamping Lemeleresch

Met de Lemelerberg als achtertuin is Natuurcamping Lemeleresch een echte natuurcamping. De camping beschikt over royale kampeerplaatsen en heeft een eigen buiten zwembad. Kinderen hebben volop de ruimte en zijn vooral dol op het speelbos met speelvijver. Bij iets minder weer kan er gebruik gemaakt worden van de recreatieruimte. ‘S avonds is het genieten in het openluchttheater. Bij het boscafé kun je even gezellig zitten voor een hapje of een drankje. Natuurcamping Lemeleresch straalt rust uit en heeft toch voldoende voorzieningen.

Vakantiepark en pretpark Slagharen

Wil je een heel weekend naar attractiepark Slagharen, dan is het mogelijk daar ook te kamperen op Vakantiepark Slagharen. De luxe gezinscamping heeft 229 staanplaatsen en gratis moderne sanitaire voorzieningen. De omgeving is prachtig en biedt een afwisselend landschap. Leuke plaatsen om te bezoeken zijn: Coevorden, Hardenberg, Ommen of Zwolle. Boek je een kampeerplaats, dan is dit altijd inclusief toegang tot het attractiepark. Een luxe om al deze faciliteiten binnen handbereik te hebben. Talloze attracties en waterpret in het zwembad maken dit voor kinderen een onvergetelijke vakantie.

Recreatiepark Ter Spegelt

Recreatiepark Ter Spegelt is de perfecte camping om te kamperen aan het water. Deze supergrote kindercamping heeft werkelijk alles te bieden en is ook leuk voor wat oudere kinderen. Het sportplein, bandraften, klimmen, tokkelen of het pumprack bieden volop actie en avontuur. Buiten is een grote recreatieplas, met glijbaan. Met minder weer kan er binnen worden gezwommen. Een grote trekpleister is het Sterrenstrand. Een fantastisch overdekt water- en zand speelparadijs waar naar hartenlust geklommen en gekliederd kan worden. Met een restaurant, strandpaviljoen en snackbar is Recreatiepark Ter Spegelt een plek om niet snel te verlaten.

De leukste kindercampings van Nederland Ter spegelt.

Sprookjescamping, een sprookje voor kinderen!

In het prachtige Overijssel, nabij het plaatsje Rheeze, ligt de magische Sprookjescamping. Geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar. Iedere dag is er een theatershow waar sprookjesfiguren tot leven komen. Verder beschikt de camping naast de vele speeltuinen over prachtige waterparadijzen. Er zijn voldoende mogelijkheden om te eten en te drinken, en er zijn diverse opties om te overnachten. Je kunt er heen met eigen tent of caravan, maar ook slapen in een chalet of trekkershut. Voor kinderen die dol zijn op sprookjes een waar paradijs.

Wat is jullie favoriet?

Even weg » Inspiratie » De leukste kindercampings van Nederland