< Terug naar blog

Leeuwarden: de Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Friesland staat bekend om haar weidse landschappen, mooie waddeneilanden en natuurlijk de beroemde Elf Steden. Bovendien is er nu nog een reden om Friesland eindelijk eens te bezoeken. De Friese hoofdstad Leeuwarden is dit jaar namelijk verkozen als Culturele Hoofdstad van Europa 2018. En dat houdt in dat er vanaf juli tot en met het najaar 2018 ontzettend veel leuke culturele activiteiten in Leeuwarden en omgeving te beleven zijn!

Iepen Mienskip

De Culturele Hoofdstad is een internationaal project, met als doel de diverse culturen van Europa samen te brengen door middel van kunst en cultuur. Elk jaar maken twee landen kans op de titel van Culturele Hoofdstad. Leeuwarden wist de internationale vakjury echter al snel te overtuigen om deze bijzondere titel te verdienen dankzij het zelfgekozen thema ‘Iepen Mienskip’. Het thema draait om het van onderop en in open verbinding met de wereld, samenwerken aan een betere wereld. De culturele initiatieven die we terug zien tijdens het evenement zijn dan ook gericht op het geven van een frisse impuls op onze manier van leven en denken. En dit resulteert weer in een scala aan festivals, shows, concerten en optredens in zowel Leeuwarden zelf als in de omliggende steden en op het mooie Friese platteland!


Kom genieten van de culturele activiteiten én het mooie Friesland!

Het uiteenlopende en zeer diverse programma van de Culturele Hoofdstad maakt Leeuwarden de komende maanden zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Zo vind je in het programma namelijk voor ieder wat wils, of kun je een bezoek aan de Culturele Hoofdstad combineren met het ontdekken van de rest van Friesland. Aangezien een dag hiervoor ongetwijfeld te kort zal zijn, kunnen wij het je aanraden om er een fijn en ontspannen weekendje of nachtje weg van te maken. Ben je nog op zoek naar een hotel? Bekijk dan eens het Valk Exclusief Hotel Leeuwarden. Het hotel is makkelijk bereikbaar en biedt bovendien een mooi uitzicht over de weidse omgeving en landschappen. Ideaal dus als je optimaal wilt genieten van alle culturele activiteiten én het mooie Friesland.