< Terug naar blog

10 dagen film beleven op het Leiden Internationaal Film Festival

Dit jaar is het LIFF uitgebreid naar tien dagen alles op het gebied van film. Natuurlijk zijn er voorpremières. Op eerdere edities beleefden onder andere Argo, Amour, The Social Network en Babel hun Nederlandse première. Maar ook is er jong filmtalent, zijn er lezingen, bijzondere locaties en feestjes. De films zijn erg verschillend, want zowel grote Amerikaanse blockbusters als kleine indiefilms staan op het programma. Via de online filmzaal kun je ook vanuit huis het LIFF beleven.

Dit jaar wordt het festival geopend door de vertoning van Charlie Chaplin’s The Pilgrim (1923) en The Immigrant (1917) in de historische Pieterskerk. De Amerikaanse componist Timothy Brock heeft hiervoor in samenwerking met de familie van de overleden filmster muziek geschreven. Het Residentie Orkest Den Haag zal de films muzikaal begeleiden. Verder zijn er al een paar films uit de rest van de programmering bekend: Inside Llweyn Davis van de Coen Brothers, La Grande Bellezza van Paolo Sorrentino en The Butler van Lee Daniels.

Nieuw dit jaar is de American Indie Competition. Tijdens deze competitie worden kleine, onafhankelijk geproduceerde Amerikaanse films van jonge en innovatieve filmmakers vertoond worden. Vele filmmakers zullen zelf hun film presenteren. Jij als publiek kunt stemmen wie de LIFF publieksprijs mee naar huis mag nemen.

De volledige programmering en kaartverkoop vind je op de website van het Leids Internationaal Film Festival.

Neem alvast een voorproefje van Inside Llewyn Davis:

Leiden Internationaal Film Festival
Leiden
1 t/m 10 november 2013