< Terug naar blog

De leukste tips voor Pinksteren

Pinksteren is hét ideale moment om er lekker even tussen uit te knijpen met je familie of vrienden. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor een weekend weg in eigen land of een van onze buurlanden? In dit artikel vind je de zeven beste tips voor het Pinksterweekend!

Lang weekend weg naar een bungalowpark

Wil jij met Pinksteren graag uitstapjes maken en lekker de natuur in? Boek dan samen met familie of vrienden een huisje op een bungalowpark zoals Center Parcs, Landal of Roompot. Op deze luxe bungalowparken, die door het hele land zijn te vinden, ontdek je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen weekend weg zoals bijvoorbeeld een wellness, zwembad en animatie voor de kinderen. Bovendien zijn er rond het Pinksterweekend vaak goede aanbiedingen te scoren, waardoor je weekend weg niet duur hoeft te zijn. Kijk voor een compleet aanbod van alle bungalowparken op BungalowSpecials
.

Geheel verzorgd hotelarrangement

Wil jij je graag even lekker in de watten laten leggen? Boek dan een luxe en geheel verzorgd hotelarrangement! Bijvoorbeeld Fletcher heeft voor het Pinksterweekend een 3-daags Prettig Pinksterweekend arrangement voor slechts € 84 per persoon. Uiteraard zijn er nog veel meer hotels die interessante aanbiedingen hebben rond Pinksteren, dus bekijk snel ons overzicht van Pinksterarrangementen en -aanbiedingen en breng het weekend in stijl door!

Mini vakantie op de Veluwe

Met Pinksteren is de Veluwe één van de mooiste plekken van ons land om te bezoeken. Zo kun je er genieten van het mooie weer, de mooie natuur en heerlijk wandelen en fietsen. Daarnaast is het een aanrader om de kastelen in de omgeving te bezoeken tijdens de Dag van het Kasteel, je ogen uit te kijken bij de Pure Pinksterfair bij Kasteel Cannenburch of de gezellige Pinksterbrocante fair bij Paleis het Loo af te lopen. Op en rond de Veluwe zul je je dan ook geen moment vervelen!

Dagje weg met kinderen in het Pinksterweekend

Maak je kinderen blij door met Pinksteren lekker een dagje weg te gaan! Bezoek bijvoorbeeld een Pretpark of ga naar de Campina Open Boerderijdagen die door heel Nederland worden georganiseerd op vrijdag 31 mei (meer informatie vind je op de website van Campina). Ook de Appelparade in Lisserbroek is ontzettend leuk om te bezoeken met kinderen. Op dit festival kunnen kinderen naar hartenlust spelen, hutten bouwen en genieten van muziek, theater, ambachtelijke gezelligheid en nog veel meer.

Pinksterweekend in Den Haag

Ook in Den Haag wordt er van alles georganiseerd rond Pinksteren. Bezoek bijvoorbeeld het jaarlijkse zeilevenement de North Sea Regatta in Scheveningen of ga naar één van de leuke musea in Den Haag en omstreken die geopend zijn in het weekend. Houd je van actie? Kom dan naar de Pro Freestyle in Den Haag, het grootste freestyle sport evenement van de Benelux. Tot slot is de Lange Voorhout dé plek om deze dagen te komen eten bij de Haagse Wereld Hapjes. Op dit festival met live muziek kun je allerlei overheerlijke hapjes proeven en is ook voldoende vermaak voor kinderen te vinden.

Naar een festival met Pinksteren

Wil jij met Pinksteren helemaal uit je bol? Bezoek dan één van de leuke festivals die met Pinksteren georganiseerd worden. Uiteraard is Pinkpop in Landgraaf elk jaar weer enorm populair, maar ook het Freshtival in Enschede is een aanrader. Op een mooi recreatiepark komen namelijk nationale en internationale artiesten samen om jou een geweldig weekend te bezorgen. Wil jij juist eens wat anders dan een festival met commerciële artiesten? Kom dan naar het International Music Meeting Festival in Nijmegen. Hier vind je een compleet ander geluid, dat absoluut niet minder mooi of indrukwekkend is dan op de andere festivals.

Weekend jazz en shoppen in Den Bosch

In Den Bosch is ook met Pinksteren weer voldoende te beleven. Zo staat de stad volledig in het teken van jazz tijdens het gratis festival Jazz in Duketown. Daarnaast zijn de winkels op 2e Pinksterdag geopend of kun je heerlijk komen shoppen op de Snuffelmarkt in de Brabanthallen. Combineer je uitje naar Den Bosch vervolgens met een rondvaart over de Binnendieze, een rondleiding door Sint Jan of een stadswandeling.