< Terug naar blog

Oud & Nieuw in het buitenland: verrassende tradities en mooi vuurwerk

Vind je Oud & Nieuw maar een beetje saai worden in Nederland? Heb je het gehad met de kou tijdens Oudjaar, of wil je nu wel eens een echt spectaculair vuurwerk zien om 00:00 uur? Misschien is het dan eens leuk om naar het buitenland te gaan om daar Oud & Nieuw te vieren!

Want waar wij Nederlanders graag thuis voor de buis zitten om oudejaarsconferences te kijken, trekken ze in het buitenland massaal de straat op. Vooral de grote steden bruisen, en niet alleen van toeristen. Klokslag 12 uur zie je meteen wie de locals zijn, want die doen massaal mee aan de gebruiken van dat land. Of dat nou bij elke klokslag een druif eten is (Spanje), of rond middernacht walsen (Wenen).

Doordat er in het buitenland geen consumentenvuurwerk wordt afgestoken, organiseren de grote steden indrukwekkende vuurwerkshows. Bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren of het Forum Romanum zijn het decor voor het siervuurwerk. Wil jij weten wat de toppers zijn? Lees dan meer over Oud & Nieuw in het buitenland of boek meteen een Oud & Nieuw arrangement!