< Terug naar blog

Boek een weekendje weg met een pony erbij

Is jouw kind ook zo dol op pony’s? Dan droomt hij of zij vast over het hebben van een eigen pony. Maak deze mooie kinderdroom dan ook eventjes waar door een heus ponyweekend te boeken. Tijdens een weekend weg op een vakantiepark of boerderij met manage kunnen jullie naar hartenlust met pony’s knuffelen, wandelen, ze verzorgen en een mooie rit maken. Je zult zien dat niet alleen je kind zal genieten van dit heerlijke ponyweekend, maar dat jijzelf dit ook als een rustgevend familie-uitje zult beschouwen! In dit artikel zetten we de vier leukste opties voor een ponyvakantie in eigen land op een rijtje.

PonyparkCity

PonyparkCity is de ideale plek voor een weekend weg of een mini ponyvakantie. Dit vakantiepark, dat geheel in western stijl is ingericht, telt meer dan 300 pony’s en er worden allerlei leuke activiteiten met de pony’s georganiseerd zoals ponyrijlessen en een ponyverkiezing. Elk vakantiehuisje beschikt bovendien over een eigen Shetland pony die jullie het hele weekend zelf mogen vertroetelen. Willen jullie tijdens het ponyweekend ook iets anders ondernemen? Bezoek dan het zwembad, speeltuinen, midgetgolf, kinderboerderij, Playmobil Village of het grote meer met prachtige strand. Daarnaast wordt er animatie georganiseerd voor het hele gezin. Niemand zal zich dan ook vervelen op dit vakantiepark in Collendoorn, Overijssel!

Center Parcs

Ook Center Parcs kent twee vakantieparken waar je een heerlijk ponyweekend kunt beleven. Namelijk het Meerdal in Nederland en Erperheide in België. Bij beide parken kunnen kinderen hun eigen pony verzorgen, rijlessen volgen, een tochtje door het park maken en meedoen aan andere leuke activiteiten met de pony’s. Daarnaast krijgen de kinderen een echt Pony Paspoort en alle andere benodigdheden die ze nodig hebben tijdens dit leuke en leerzame weekend. De cottages op het vakantiepark bevinden zich bovendien direct naast de rijbakken, zodat jullie het hele weekend lekker snel naar de pony's toe kunnen. Ouders dienen de kinderen wel te begeleiden tijdens deze ponyvakantie, maar mogen dit eventueel doen onder het genot van een kopje koffie op het terras.

Farmcamps

Is jouw kind niet alleen dol op pony’s maar ook op andere dieren? Kom dan een ponyvakantie vieren bij Farmcaps, bijvoorbeeld bij Boerderij De Smulhoeve in Kaatsheuvel of Boerderij Fleur Stables in Callantsoog. Beide boerderijen zijn een gezellige beestenboel waar je meerdere pension paarden vindt, leuke activiteiten met én zonder pony’s kunt ondernemen en meer kunt leren over het boerenleven. Tijdens een ponyweekend op deze boerderijen zullen jullie op sleeptouw geworden door de boerenfamilies maar zijn jullie uiteraard ook vrij om het erf af te gaan. In de omgeving van de boerderijen vind je namelijk prachtige natuur en leuke uitstapjes voor het hele gezin.

Landal Het Land van Bartje

Is niet iedereen in jouw gezin even enthousiast over een compleet ponyweekend? Kom dan naar Landal Het Land van Bartje in Ees, Drenthe. Op dit vakantiepark vind je namelijk naast een prachtige ponyranch waar je kunt leren rijden, pony’s kunt knuffelen en mag verzorgen, ook allerlei andere activiteiten. Maak er bijvoorbeeld een huifkartocht, kom zwemmen in het overdekte zwembad, neem deel aan de leuke en sportieve activiteiten voor jong en oud of trek de bossen in met de fiets of mountainbike.