< Terug naar blog

Tips voor een weekendje weg in mei

Het voorjaar is het perfecte seizoen om een weekendje weg te plannen. De zon schijnt maar het is nog niet te warm en bovendien ontloop je in het voorjaar nog net de zomerdrukte. Met de meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren in het verschiet geven wij in ieder geval alvast de beste tips voor een ontspannen weekendje weg!

Veel mensen vertrekken in de zomer richting Zuid-Europa voor een strandvakantie. Echter heeft Zuid-Europa veel meer te bieden dan alleen maar strand. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stedentrip naar Valencia, Florence, Nice of Faro. Deze steden zijn ideaal als je wilt genieten van de Zuid-Europese cultuur én cuisine. Alle genoemde steden zijn rechtstreeks te bereiken vanaf verschillende Nederlandse vluchthavens.

Ook Midden-Europa leent zich prima voor een stedentrip dit voorjaar. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan Wenen, Boedapest of Krakau. De temperaturen zijn in april en mei erg aangenaam en geven je de kans om de stad ter voet of met de fiets te ontdekken.

Daarnaast vind je in bijvoorbeeld Duitsland veel mooie steden zoals Hamburg en Keulen waar je heerlijk kunt shoppen en cultuur snuiven. Een voordeel is ook dat Duitsland goed bereikbaar is met de auto of trein.

Blijf je liever in eigen land? Uiteraard is er in Nederland ook genoeg te bezichtigen tijdens een weekendje weg. De bloemen staat momenteel in bloei en een echte aanrader is een tripje naar de Bollenstreek. Ook een weekendje naar bijvoorbeeld de Hanzesteden, de Veluwe of de Waddenzee zijn ideaal voor het komende seizoen. Je zult er heerlijk genieten van de natuur en je een toerist in eigen land voelen!

Je kunt tijdens je weekendje weg natuurlijk een hotel, bed&breakfast of camping bezoeken maar zeker als je reist met kinderen is een vakantiepark erg praktisch. De Benelux kent meerdere vakantieparken waar je echt tot rust zult komen en waar de kinderen met slecht weer lekker in het zwembad kunnen spelen.

Een vakantiepark in de Belgische Ardennen zal zeker aan je verwachtingen voor een ontspannen weekendje weg voldoen. Je kunt er uiteraard genieten van de prachtige natuur maar ook van allerlei outdoor activiteiten, musea en grotten. Daarnaast kun je een bezoekje aan de Ardennen combineren met een tripje naar Brugge of Gent.

Wat voor soort trip het beste bij jouw wensen past kun je natuurlijk het beste zelf bepalen, maar wij raden je in ieder geval aan om volop te gaan genieten van dit heerlijke seizoen! Bekijk daarom snel de aanbiedingen voor Hemelvaart en Pinksteren en neem ook een kijkje bij de last minute weekendjes weg van TUI.nl!