< Terug naar blog

Veilig op weg met winterbanden

Met hevige wind is de herfst nu echt ingeluid. Dat betekent lekker uitwaaien op het strand en tijdens een stevige boswandeling op zoek gaan naar paddenstoelen, kastanjes om mee te knutselen of herfstbladeren. En binnenkort is het weer tijd om een kerstmarkt in binnen- of buitenland te bezoeken.


Waarom winterbanden?
Of je nu naar een kerstmarkt in Nederland of een weekendje gaat skiën in het buitenland, het is verstandig om na te denken over winterbanden. In veel wintersportlanden zijn deze namelijk verplicht. Maar ook in Nederland zijn ze aan te raden, want onder 7ºC hebben zomerbanden weinig grip. Daarom is met koude temperaturen het zachte rubber van winterbanden veiliger. Het diepere profiel van de winterbanden en de speciale lamellen maken deze banden geschikter voor winterse omstandigheden zoals regen, sneeuw en ijs.

Waarom geen winterbanden?
De grootste reden om geen winterbanden aan te schaffen, zijn de kosten. Ja, je betaalt voor acht in plaats van vier banden, maar hiermee gaan jouw zomerbanden ook langer mee. Dat is dus een investering die zichzelf terugbetaalt. En winterbanden hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Zo vind je hier bij Tirendo.nl al winterbanden voor nog geen € 33,50 per stuk! Voor de opslag en het laten verwisselen van de banden moet je rekenen op zo’n € 100 per half jaar.
 
Ons advies is: ga er ook in de herfst en winter vaak op uit, maar kies voor veiligheid en schaf winterbanden aan. Laat je adviseren of doe zelf enig voorwerk en bestel ze online.