< Terug naar blog

VerzamelaarsJaarbeurs – Jaarbeurs Utrecht

Verzamelen, wie doet het nou niet? De één houdt van postzegels, terwijl de ander theekopjes verzamelt. De grootste verzameling verzamelingen vind je elk half jaar in de Jaarbeurs in Utrecht, want daar vindt de VerzamelaarsJaarbeurs plaats, dit jaar op 23 en 24 november. Verzamelaars ontmoeten elkaar hier. Of je nou zelf je verzameling wilt aanvullen, of eindelijk van die verzameling af wilt, de VerzamelaarsJaarbeurs is de place to be. Op ruim 2000 kramen, verdeeld over vijf hallen, staan misschien wel net zoveel verzamelingen uitgestald. En wie uitverzameld is, kan ook kijken naar demonstraties, iets laten signeren of een van de tentoonstellingen bezoeken.

Voor de liefhebbers van sci-fi zijn de signeersessies echt wat. Twee acteurs uit de film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace zullen namelijk jouw Star Wars-spullen van een handtekening voorzien: Jerome Blake en Alan Ruscoe. Maar ook ander activiteiten staan – uiteraard – in het teken van verzamelen. Zo wordt tijdens de beurs de Dutch Collector Award uitgereikt aan verzamelaars uit vier verschillende categorieën met de meest opvallende collecties. Kunstenaar-verzamelaar Pet van de Luijtgaarden organiseert een designchallenge, waarbij industrieel ontwerpers, studenten van de TU Eindhoven, TU Delft en Universiteit Twente tijdens de beurs een praktisch design kunstwerk creëren dat geschikt is voor dagelijks gebruik, gemaakt van verzamelopbjecten.

Van hardcore verzamelaars en verkopers tot cultuurliefhebbers en dagjesmensen; iedereen kan zich een dag lang vermaken op de VerzamelaarsJaarbeurs.