< Terug naar blog

Solden in Antwerpen: ga een weekendje shoppen!

Antwerpen is een van de leukste steden voor een weekend weg. Naast dat het niet zo ver weg is, is het namelijk ook een hele gezellige stad om uit te gaan en te shoppen. Een weekend naar Antwerpen wordt dan ook nog leuker als je tijdens de uitverkoop gaat! Ben je benieuwd wanneer de solden precies is en welke wijken en hotels je echt niet mag overslaan? Lees dan snel verder!

Wat en wanneer is de solden in Antwerpen?

Het beste moment om te shoppen met hoge kortingen is tijdens de winter- of zomersolden. De wintersolden is van 3 januari tot en met 31 januari 2019. In deze periode zijn alle winterartikelen zoals winterjassen, winterschoenen, laarzen, mutsen en andere winterse accessoires verkrijgbaar met aantrekkelijke kortingen. De zomersolden vinden plaats van 1 juli tot en met 31 juli 2019. Mocht je nog op zoek zijn naar zomerartikelen zoals zwemkleding, rokjes, jurkjes en zomerjassen dan is dit het beste moment om een weekend weg naar Antwerpen te plannen!

De beste wijken om te shoppen tijdens de uitverkoop

Wil je weten welke wijken je echt niet mag overslaan tijdens de uitverkoop? Hieronder vind je de 5 leukste wijken om te shoppen.

De Meir
De Meir is de bekendste shopping straat van Antwerpen. Hier vind je dan ook alle grote winkelketens zoals H&M, Primark, Zara en Forever21. Sla daarnaast ook de winkelcentra Grand Bazar en de Stadsfeestzaal niet over!

Modewijk
Ben jij een echte fashionista? Breng dan eens een bezoekje aan de Modewijk. In de Kammenstraat, Nationalestraat, Klossterstraat, Steenhouwersvest en de Kleine Markt vind je belangrijke en exclusieve modezaken. En naast de nieuwste collecties, vind je hier tijdens de solden uiteraard ook interessante kortingen.

De Wilde Zee
De Wilde Zee bestaat uit 5 gezellige autovrije winkel- en wandelstraatjes. In deze hippe wijk vind je tijdens de solden de beste deals bij de meest exclusieve winkels met allerlei hippe merken. Daarnaast vind je hier ook de lekkerste delicatessen van heel Antwerpen!

Het Zuid
Als je van shoppen in trendy en artistieke winkels houdt dan mag een bezoekje aan Het Zuid niet ontbreken tijdens je weekend in Antwerpen. In deze wijk vind je overigens ook veel leuke restaurantjes om je dag te eindigen.

Centraal Station
Ben je op zoek naar een mooi sieraad met korting? Bezoek dan tijdens de solden ook vooral de winkels rond het Centraal Station. Dit is traditioneel de wijk van diamantverkopers, en je vindt er dan ook de mooiste diamanten en sieraden.

De beste hotels om te overnachten tijdens de solden

Ben je op zoek naar een mooi en gunstig gelegen hotel om te verblijven tijdens de solden in Antwerpen? Dit zijn volgens ons de 5 beste hotels om een weekend te overnachten!

Hotel Les Nuits
Hotel Les Nuits is een prachtig en uniek 4-sterren boetiekhotel. Je vindt dit hotel in het oude centrum van de stad, en op loopafstand van de leukste winkels, uitgaansgelegenheden en attracties.

The Plaza Hotel Antwerp
In The Plaza Hotel Antwerp vind je luxueuze kamers midden in het centrum van de stad. Het hotel ligt op loopafstand van alle winkels, toeristische attracties en restaurants en is daarmee de perfecte locatie voor een gezellig uitje.

BEST WESTERN Hotel Docklands
Het 3-sterren Hotel Docklands bevindt zich in het oude havengebied in het noorden van de stad. Dit is een van de hipste wijken van Antwerpen, en is ideaal gelegen als je tijdens je weekend weg wilt winkelen én de stad wilt ontdekken.

Century Hotel Antwerpen Centrum
Als je optimaal wilt genieten van de solden dan is het Century Hotel Antwerpen Centrum een aanrader. Dit stijlvolle hotel bevindt zich midden in het bruisende centrum van de stad, en is daarmee de ideale uitvalsbasis tijdens een weekend shoppen!

Boutique Hotel Banks
Houd jij van kunst, mode én de uitverkoop? Boek dan tijdens de solden Boutique Hotel Banks. Dit luxueuze kunst hotel is gelegen midden in de Modewijk. Dankzij de fijne locatie is dit hotel dan ook erg geschikt tijdens de solden in Antwerpen!

Of ga gewoon naar Booking.com of HotelSpecials om zelf een hotel uit te zoeken. Tip: kijk ook bij Voordeeluitjes voor mooie complete en voordelige hotelarrangementen in Antwerpen.