De omgeving van Breda

Breda Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Niet ver van Breda liggen twee bijzondere natuurgebieden: de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen. Beiden zijn heerlijke wandel en fiets gebieden, maar je kunt het ook eens anders doen…

Boek met de hele familie een arrangement in en om de Biesbosch en reis per huifkar, fiets, tandem en rondvaartboot door de Biesbosch, om uiteindelijk aan tafel te schuiven voor een heerlijk diner. Je kunt ook zelf de kaart erbij pakken en op de tandem stappen, om daarna door de Biesbosch te varen in een kajuitbootje.

Voor een actief dagje Biesbosch ben je bij Team Biesbosch aan het goede adres. Ga samen klimmen, vlotvaren, aquagamen of bestier het survivalparcours. Je kunt er ook terecht voor kanotochten, golfclinics, zeilen en lasergames.

Bepaal je liever zelf waar je heen gaat, dan kun je een solex of segway huren en zo Breda en omgeving ontdekken. Dit kan natuurlijk ook door één van de uitgestippelde routes te volgen. Voor deze activiteit moet je wel in het bezit zijn van een bromfietscertificaat of rijbewijs.

Even voorbij Breda ligt Roosendaal. Hier kunnen echte durfallen terecht voor indoor skydiven, klimmen, paintballen en karten en vliegen in een Grob 115. Degenen die liever voet aan de grond houden doen mee aan een workshop parfum maken. Na afloop krijg je jouw eigen gemaakte parfum mee naar huis!

Niet ver van Breda ligt ook Oosterhout. Hier ga je helemaal uit je dak tijdens een mountainbike tour door de natuur van de Vrachelse Heide en Boswachterij Dorst. Onder begeleiding van een instructeur zoek je al snel je sportieve grenzen op en cross je zelfverzekerd door de prachtige groene omgeving. Gelegenheid om na afloop te douchen is aanwezig…en zeker geen overbodige luxe!

Terug bij het hotel in Breda duik je natuurlijk niet meteen je bed in, maar speel je nog een potje glow in the dark golf!

Kijk voor alle informatie en het boeken van groepsuitjes op de website van de VVV.