Restaurants Breda

Breda Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Pure Brabantse gezelligheid, dat is Breda. Met een bruisend centrum vol winkels en uitgaansgelegenheden krijg je de smaak al snel te pakken. Maak een gezellig dagje Breda compleet met een heerlijke lunch of diner in één van deze restaurants.

De ‘place-to-be’ voor hip Breda is Central City’s Breda, ook wel liefkozend CC’s genoemd. Midden in het kloppend hart van de stad staat dit sfeervolle restaurant en terras. Gezelligheid en professionaliteit worden hier moeiteloos gecombineerd. Bij de inrichting is niets aan het toeval overgelaten, de details zijn tot in de puntjes verzorgd. Vooral een aanrader is de High Wine. Deze variant op de welbekende High Tea combineert lekkere wijnen met smaakvolle hapjes. En zoals het alleen in Brabant kan, is er sinds kort ook een High Beer verkrijgbaar.
Grote Markt 24

Eveneens in het centrum, onder Hotel Bliss, vind je restaurant Chocolat. De naam, het chocoladebruine interieur—laat je er niet door in verwarring brengen. Hier zul je niet veel chocolade tegenkomen, wel een heleboel andere smaakvolle ingrediënten. Chocolat is vooral fijn eten in goede sfeer en stijlvol decor. Op de kaart staan vooral Franse gerechten, met hier en daar Oosterse invloeden. De champagnebar en wijnarrangementen maken het aanbod compleet.
Torenstraat 9

Nog niet zo heel lang in Breda, maar nu al de ‘talk-of-the-town’. Bij Afghaans restaurant Kabul word je aangenaam verrast door nieuwe smaken. De kaart staat bol van gerechten vol verse ingrediënten uit de nog relatief onbekende Afghaanse keuken. Probeer eens iets anders en stap binnen.
Haagweg 12

Eén van de mooiste plekjes in Breda om lekker te lunchen of dineren is toch al gauw Restaurant Landgoed Mirabelle. Het restaurant is vernieuwd, en niet zonder resultaat. Op de kaart staan prachtige gerechten met hoogwaardige ingrediënten die goed passen bij een omgeving als landgoed Mirabelle. In de zomermaanden zit je er fantastisch mooi op het zonovergoten terras, maar ook met minder weer doet de brigade er alles aan je een topavond te bezorgen.
Dr. Batenburglaan 76

Meng je je graag in de gezelligheid van een Brabants eetcafé, maar eet je liever met de kwaliteit van een restaurant? Gasterij Don Qui-John biedt uitkomst. Dit populaire restaurant is na grote ontwikkelingen uitgegroeid van eetcafé tot volwaardig restaurant. En hoewel ‘John’ tegenwoordig restaurant Mirabelle runt, houden zijn broer Ben en zijn brigade de lat er nog altijd hoog.
Haagsemarkt 20

Een bijzondere locatie is restaurant Binnen. Het achttiende-eeuwse Klapkot (Praathuis) vormt nu het toneel van dit smaakvolle begrip in Breda. De vier (!) etages van dit bijzondere restaurant zitten vol historische details en maken een avondje uit eten hier bijzonder authentiek.
Haven 21a