< Terug naar Fietsen

Fiets het Pieterpad

Het Pieterpad is de langste wandelroute in Nederland. Wandelaars volgen dit pad van Groningen tot Limburg. Voor fietsers is het helaas niet mogelijk om deze route te fietsen. Als alternatief is het Fietserspad ontwikkeld.

Het Fietserpad is een variant op het Pieterpad en beschrijft verschillende fietstochten door de mooiste landschappen van Nederland. Het pad bestaat uit 31 fietstochten in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Deze fietstochten zijn los te gebruiken voor een dagje uit, maar aaneengesloten leveren ze een tocht op van meer dan 570 km!

In het boekje Het Fietserpad van Uitgeverij Elmar vind je niet alleen de routes en gedetailleerde kaarten voor de fietstochten, maar ook informatie over VVV-kantoren, campings en hotels langs de tocht.

Op de gratis routewebsite routeyou.com is de hele toer van Eijsden tot Pieterburen uitgestippeld.

Of heb je geen zin om zelf de route te gaan plannen en uitstippelen dan kan je hem kant en klaar boeken bij SNP. Je overnacht in kleinschalige, fietsvriendelijke accommodaties inclusief ontbijt, diner en bagagevervoer. De route is opgesplitst in 2 etappes maar je kan ze natuurlijk ook beide boeken en zo het hele Fietserpad fietsen.
Het Fietserpad etappe 1, in 5 dagen op de fiets van Zuid-Limburg naar Achterhoek.
Het Fietserpad etappe 2, in 7 dagen op de fiets van Achterhoek naar Waddenzee.