< Terug naar Fietsen

Fietstijdschriften

Op de hoogte blijven van het laatste fietsnieuws? Verslagen lezen van mountainbike-evenementen? Met tijdschriften over fietsen ben je op de hoogte van alles uit de wereld van wielrennen, racen, mountainbiken en nog veel meer. Maar welke fietstijdschriften zijn er op de markt? Wij stelden deze lijst voor jou samen.

Mountainbiken

Voor de stoere mountainbikers zijn er een aantal magazines. Bike & Trekking (€ 4,95) kijkt naar fietsen, accessoires en kleding. Alles dat je als mountainbiker dus moet hebben. Mountain Bike Plus (€ 4,50) gaat verder en kijkt ook naar tochten, routes en marathons, test fietsen uit en geeft je het MTB nieuws. Het Belgische Grinta! (€ 4,95) richt zich op materiaaltesten, interviews met bekende mensen en routes. Wie niet bang is om vies te worden leest UP/DOWN Magazine (€ 4,95). Het blad behandelt technieken, reisreportages, rijders, tests en leerzame instructies om jezelf te verbeteren.

Wielrennen

Het nieuwste tijdschrift over wielrennen is Wielrenblad (€ 4,95). Het schrijft over wielerverhalen, producten, toertochten en klassiekers. Een allrounder dus. Fiets (€ 5,50) is eigenlijk een allround tijdschrift en kijkt hoe je alles uit jouw hobby kunt halen, van materiaal, techniek, training en voeding tot wielersport en achtergronden. Procycling (€ 8,95) brengt je alles op het gebied van topwielrennen. Denk hierbij aan achtergrond-reportages, diepte-interviews en exclusieve fotografie.

Recreatief fietsen

Wie wil weten waar je heen moet voor mooie routes, praktische onderhoudstips kan gebruiken, producttesten wilt lezen en meer informatie over handige fietsspullen wilt krijgen, leest FietsActief (€ 5,25). Bovendien krijg je elke editie vier fietsroutekaarten cadeau. Fietsers schrijven interviews, reisverslagen per fiets en boeiende verhalen in De Wereldfietser (€ 4,95). Toeractief (€ 25,- voor 3 nummers) is het wandel- en fietsmagazine van de ANWB en geeft informatie over natuur en cultuur, maar vooral over fietsen in Nederland.