Hotels in Groningen

Groningen Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Na een enerverende dag ben je waarschijnlijk wel toe aan een goede nachtrust. Gelukkig heeft Groningen een ruim aanbod aan hotels. Aan jou dus de keuze welke het wordt.

Hampshire Hotel Plaza
Een luxe hotel met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Hampshire Hotel Plaza heeft een prachtige ligging aan het Hoornse Meer. Een geschikte locatie voor wie zowel de drukke stad als de rustgevende omgeving wilt bezoeken. Voor ongeveer €60,- per persoon overnacht je in een hotel met alle gewenste faciliteiten, zoals een verwarmd zwembad en een uitgebreid ontbijtbuffet.

Asgard Hotel

Wie in stijl wilt overnachten, reserveert een kamer bij het Asgard Hotel.  Dit designhotel is voorzien van bijzondere luxe, zoals badkamers met stortdouche en vloerverwarming . Het interieur oogt zeer chic dankzij materialen zoals hout en staal. Hoewel het hotel van binnen trendy en modern is, is de buitenkant nog in originele klassieke staat. Asgard Hotel is zeer goed te bereiken, het ligt op loopafstand van Centraal Station. Hoewel de prijs aan de hoge kant is, vind je de kwaliteit van het hotel hier duidelijk in terug.

Hotel SchimmelPenninck Huys
Liever geen trendy, maar een klassiek hotel? Het Schimmelpenninck Huys is een gerestaureerd patriciërshuis, in hartje centrum Groningen. Het hotel is voorzien van authentieke en stijlvolle kamers en staat vooral bekend om het heerlijke ontbijt. Elke ochtend zorgt het vriendelijke personeel voor brood dat vers uit de oven komt. De prijzen van de kamers lopen nogal uiteen, afhankelijk van de mate van luxe.

Bud Gett Hostels
Perfect voor iedereen die niet veel te besteden heeft, of zijn geld liever uitgeeft aan leuke activiteiten in de stad. De naam zegt het eigenlijk al, Bud Gett Hostels staat bekend om bijzonder goedkope overnachtingen. Je kunt hier overnachtingen vanaf slechts €20,- per persoon. Wat je hiervoor terugkrijgt? Een slaapplek in het midden van het centrum en uitgebreide service met veel gratis faciliteiten.

Handig: je kunt kiezen uit kamers van 2 tot 10 personen. Dit is dus een prima locatie voor een groepsovernachting.

Stee in Stad
Op een originele manier overnachten doe je bij Stee in Stad. Je slaapt in een bovenwoning in de Groningse Korrewegwijk. Bijzonder aan dit unieke concept, is dat elke kamer anders is. Er zijn in totaal 9 kamers, die elk hun eigen thema hebben, zoals de Boerenkamer met een echte bestede en de “Moulin Rouge honeymoon suit”. Een goedkope optie om de stad Groningen goed te leren kennen.