Restaurants in Groningen

Groningen Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

De binnenstad van Groningen barst van de restaurants. Van gezellige eetcafés tot chique sterrenrestaurants, het is maar net waar je trek in hebt en wat je budget toelaat. We geven hier een aantal leuke restauranttips, om je een idee te geven van de vele mogelijkheden.

Eten in originele bedoeïenententen, een waterpijp roken en meedansen met een buikdanseres. Ben’z is een mediterraans restaurant waar je zelf deel uitmaakt van deze bijzondere cultuur. Word ontvangen door een levensechte kameel en plof neer tussen de zachte kussens in een van de bedoeïenententen. De enthousiaste bediening zet een enorme hoeveelheid lekkere hapjes op tafel, waar je met z’n allen van kunt genieten.

Echte fijnproevers zullen zich thuis voelen bij het kleine maar sublieme restaurant Muller. Laat je verrassen door de Franse chef Jean-Michel Hengge, die sinds 1 september 2011 zijn  met een ster bekroonde restaurant helemaal alleen runt. Recensenten schrijven niet voor niets dat je als het ware bij de chef thuis eet. De kleine omvang van het restaurant en het feit dat de chef zelf langs de tafels komt zorgen voor een intieme sfeer. Voor deze bijzondere eetervaring betaal je uiteraard wel iets meer dan gemiddeld.

Theaterdiner Aan de Gracht is een restaurant en theater in één. Voor €50,- per persoon heb je al een compleet avondje uit. De avond bestaat uit een driegangenmenu en een hilarische voorstelling waarbij ook wordt gedacht aan muziek en interactie met de gasten.

Liever eten in een rustige omgeving? Dan is Dinercafé Diep een aanrader. Dit restaurant ligt direct aan het Schuitendiep: een kanaal waar schepen vroeger hun turf losten. Neem plaats op het terras met uitzicht op de beroemde martinitoren, en kies uit het ruime aanbod van wereldgerechten voor een betaalbare prijs.
Voor een speciale gelegenheid kun je de sloep huren. De schipper laat je de mooiste plekjes van de stad zien, terwijl de catering voor hapjes, bubbels en muziek zorgt. Je kunt kiezen uit verschillende arrangementen, zoals een wijnproeverij. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voorheen een brandweerkazerne, nu een eetcafé. Bij d’Ouwe Brandweer ben je zeker van een gezellige avond. Het hele café is aangekleed in brandweerstijl. Zelfs de gerechten zijn voorzien van een toepasselijke naam, zoals ‘In Lichterlaaie’ (eendenborst met honing en balsamico) en ‘Nooduitgang’ (zalmfilet met kruidenkorst en garnalensaus).

Lo Stivale: echte Italiaanse specialiteiten en geen pizza. Schuif aan voor verse gerechten met vis, truffel of handgemaakte pasta. Eigenaar Antonio komt graag langs je tafel om persoonlijk de gerechten toe te lichten. Een taxi terug naar het hotel is geen slecht idee, de wijnen van Lo Stivale staan namelijk zeer goed bekend.

Een specialist van traditionele Indiase gerechten is de Kohinoor van India. Bij aankomt worden door de gastvrije bediening direct de beroemde papadums op tafel gezet. Daarna is het lastig kiezen uit het enorme aantal gerechten. Extra leuk dus om je gewoon eens te laten verrassen door de chef. Je krijgt gegarandeerd een heerlijk menu voorgeschoteld. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten, een uitgebreid menu heb je al voor minder dan €30,- per persoon.