Even weg in Nederland: drie ideeën voor een dagje uit

Nederland is een prachtig land met een unieke cultuur en natuur. De sporen van de vaderlandse geschiedenis zijn nog op verschillende plaatsen zichtbaar. De korte afstanden in Nederland maken bovendien dat een treinkaartje of een ebike kopen je al heel ver brengt: het meeste is relatief dichtbij. Dit alles maakt Nederland uitermate geschikt om er even een dagje tussenuit te gaan. In dit artikel geven we drie ideeën voor om er even tussenuit te gaan in Nederland.

Maak een fietstocht

Het platte landschap van Nederland leent zich perfect voor fietstochten. Met een e-bike is het bovendien mogelijk om langere routes af te leggen. Kijk op de website van de Consumentenbond voor de test elektrische fiets om de beste e-bike te vinden, zodat je regelmatig de elektrische fiets kunt pakken om het Nederlandse landschap te verkennen. Er zijn veel mooie fietsroutes om uit te kiezen. Zo kun je de veelzijdige natuur van de Utrechtse Heuvelrug per fiets ontdekken. De Utrechtse Heuvelrug heeft bossen, duin- en heidegebieden, maar ook landgoederen met kastelen. Een andere mooie fietsroute is een rondje Texel door de oude Waddenpolder. Vanaf de Waddendijk heb je een weids uitzicht, en kun je de vele vogelsoorten spotten die daar leven. Of kies voor de koninklijke fietsroute in Apeldoorn, die dwars door de koninklijke bossen loopt. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Paleis het Loo.

Fietsen op Texel.

Maak een rondvaart

Wie Nederland zegt, zegt water. Eén van de beste manieren om Nederland te leren kennen, is dan ook per boot. Zo kun je een rondvaart maken om steden en dorpen van een andere kant te zien. Een rondvaart door de grachtengordel van Amsterdam, bijvoorbeeld, brengt je langs de wereldberoemde grachtenpanden en kades. Tijdens een rondvaart krijg je ook meer informatie over de stad, zodat je dingen leert over de geschiedenis en architectuur. Een andere plek die zich perfect leent voor een rondvaart is het historische dorp Giethoorn, dat ook wel Venetië van het noorden genoemd wordt. Een rondvaart brengt je niet alleen langs het pittoreske dorp met de oude boerderijen, maar ook over het meer Bovenwijde waar mooie natuur te bewonderen is.

Bezoek een museum

Nederland heeft een paar van de bekendste kunstenaars ter wereld gekend, waaronder Rembrandt en Van Gogh. Bijgevolg is Nederland een aantal unieke kunstcollecties rijk. Een mooi overzicht daarvan is te vinden in het Rijksmuseum, met werken van kunstenaars uit de Middeleeuwen tot en met de huidige tijd. Of bezoek het Van Gogh museum, met werken van de bekende schilder en zijn tijdgenoten, waaronder Gauguin en Monet. Een ander museum met een mooie collectie is het Kröller Möller museum, met topstukken van Van Gogh, Mondriaan en Picasso. In Kröller Möller is tevens een uitgestrekte beeldentuin met unieke sculpturen. Wat gaan jullie doen?

Rijksmuseum Amsterdam bezoeken.

Even weg » Inspiratie » Even weg in Nederland: drie ideeën voor een dagje uit