De leukste buitenspeeltuinen van Nederland

Met mooi weer willen kinderen natuurlijk graag buiten rond rennen en spelen. En waar kan dat nou beter dan in een leuke speeltuin? In dit artikel zetten we daarom de leukste buitenspeeltuinen van Nederland voor je op een rijtje, waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven terwijl de ouders genieten van een kopje koffie!

De Spelerij

De Spelerij in Dieren, Gelderland is dé plek voor creatieve kinderen en ouders. De Spelerij is namelijk geen gewone buitenspeeltuin, maar een plek waar kinderen al spelend allerlei dingen kunnen ontdekken en uitproberen. Zo kunnen de kinderen er zelf fantasievolle toestellen bedienen, kunstwerken maken, broodjes bakken en natuurlijk heerlijk al spelend hun energie én nieuwsgierigheid kwijt. De Spelerij is dan ook de geschikte speeltuin voor kinderen die graag op onderzoek uit gaan.

Sprookjeswonderland

In Enkhuizen, Noord-Holland, vind je het gezellige Sprookjeswonderland. Dit park, compleet in sprookjesthema, bestaat uit verschillende attracties voor kinderen én een hele leuke buitenspeeltuin. In de speeltuin vind je voor jongere kinderen bijzondere speeltoestellen zoals een schommelende zwaan, klimboom en een zwefende eekhoorn. Voor de wat oudere kinderen is het klim- en klauterparcours een leuke uitdaging. Alle kinderen zullen zich dus prima vermaken in Sprookjeswonderland!

Land van Fluwel

Speelnatuur en speelpark Land van Fluwel is een plek waar je mooie avonturen kan beleven in Sint Maartenszee Noord-Holland. Voor de allerkleinste vanaf 1,5 jaar is er een speciale speelplaats gemaakt en de oudere kids kunnen op avontuur in het bos, spelen in de modder op het blote voeten pad, klauteren over het parcours of spelen op en in het water bij de grote speelplas met trekpont. En vergeet niet om nog een rondje te racen op de skelters!

Megapret

Megapret in Lievelde, Gelderland is een waar speelparadijs voor kinderen en volwassenen. De buitenspeeltuin is ontworpen in een knus boerderijthema, en je vindt er leuke en interactieve speeltoestellen zoals een uitkijktoren met glijbanen en items van Playnetic. Daarnaast beschikt de speeltuin over een eigen verkeerspark met monorail. Ben je op zoek naar een uitje waar ook de volwassenen veel plezier aan zullen beleven? Ontdek dan ook de midgetgolfbaan, boerenspeurtocht of snookergolf.

Speelland Beekse Bergen

Bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek kun je niet alleen terecht voor een safari, ook de buitenspeeltuin Speelland is zeker de moeite waard om te bezoeken. Speelland bestaat uit speeltuinen en speeltoestellen voor zowel jongere als wat oudere kinderen. Zo vind je er leuke attracties zoals schommels, trampolines, Kidkarts, een minigolfbaan en Big Wheels. Hebben jullie geluk met het weer? Bij Speelland hoort ook een strandje en vind je veel uitdagende waterattracties zoals een stormbaan, waterglijbaan, waterfietsen, Aquashuttle en Avontureneiland.

De Flierefluiter

De Flierefluiter in Raalte is misschien wel de leukste buitenspeeltuin van Overijssel. In de speeltuin vind je meer dan 25 speeltoestellen zoals ultralange glijbanen, een kabelbaan en skelters. Hebben je kinderen nog energie over? Laat ze dan nog even klimmen en klauteren, verdwalen in het doolhof, springen op de trampolines of uitrazen op de voetbalvelden. Bij de speeltuin hoort ook een kinderboerderij waar de dag gezellig met een knuffel aan de dieren afgesloten kan worden.

Recreatieoord Binnenmaas

Bij Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland, Zuid-Holland vind je alles voor een geslaagd dagje uit. In dit gezellige familiepark met openlucht zwembad vind je onder andere een leuke buitenspeeltuin waar de kinderen zich prima zullen vermaken. Terwijl de kinderen genieten van de speeltoestellen en overige attracties zoals de elektrische bootjes, kunnen de ouders dankzij de overzichtelijke opstelling van het park de kinderen in de gaten houden én lekker ontspannen in het zonnetje.

Schateiland

Is jouw kind net een kleine piraat? Dan is een bezoek een Schateiland in Zeumeren, Gelderland aan te raden. In deze leuke buitenspeeltuin in piratenthema kunnen kinderen spelen in een heus kasteel, een schat zoeken en met mooi weer genieten van waterattracties zoals waterfietsen en het waterballon katapultspel. Mocht het weer tegenvallen, dan vind je bij Schateiland ook verschillende overdekte speeltoestellen.

Linnaeushof

Linnaeushof is Europa’s grootste buitenspeeltuin waar de kinderen niet snel uitgespeeld zullen raken. Deze leuke speeltuin in Heemstede, Noord-Holland, beschikt namelijk over meer dan 350 speeltoestellen en attracties! Zo vind je er onder andere een kartbaan, waterspeeltuin, hindernisbaan, hobbelfietsen. In de speeltuin kun je bovendien mascotte Bennie Broek tegen het lijf lopen, spelen in zijn huisje en de Wortelberg of genieten van een van zijn shows.

Plaswijckpark

Het Plaswijckpark is een mooi recreatiepark in Rotterdam, Zuid-Holland. Naast dat kinderen er uitgebreid kunnen ravotten en spelen, vind je er ook een theater, rondvaartboot en waterfietsen. In de speeltuin vind je vooral zowel jongere als wat oudere kinderen leuke speeltoestellen. Met mooi weer kunnen avontuurlijke kinderen (vanaf 7 jaar) met bootje en al gelanceerd worden in de supersnelle Kangaroetsjjj!

Speelboerderij & Maisdoolhof Malden

Op Speelboerderij & Maisdoolhof Malden (Gelderland) kunnen kinderen de hele dag rondrennen op 6 hectare speelplezier. Je vindt op de speelboerderij zo’n 18 attracties, en naast een doolhof door de maisvelden ook andere bijzondere activiteiten. Zo kunnen zowel kinderen als volwassenen zich vermaken met het originele WC-borstel gooien! Tijdens dit spannende spel loop je bovendien een parcours van zo’n 2000 meter lang en kun je genieten van de frisse buitenlucht.

’t Kwekkeltje

’t Kwekkeltje in Rosmalen, Noord-Brabant, is waarschijnlijk de enige buitenspeeltuin uit dit lijstje waar je geen entreekosten hoeft te betalen. In de gezellige speeltuin vind je meerdere klimtoestellen, schommels en glijbanen. Daarnaast kunnen kinderen zandkastelen bouwen en een waterbaan aanleggen. Bij ’t Kwekkeltje vind je geen horecagelegenheden, dus het is slim om van de picknickplekken gebruik te maken en je eigen eten en drinken mee te nemen.

De Leemkuil

Middenin het bos in Nijmegen vind je buitenspeeltuin De Leemkuil en is al 71 jaar een begrip in Nijmegen. Je vind hier een groot speelfort om te spelen en een Romeins-rijk. Even afkoelen kan bij de waterspeelplaats en een ritje in de trein mag zeker ook niet ontbreken wanneer je De Leemkuil bezoekt. Tussen het spelen door kan je bij de horeca terecht voor een snack en een verkoelend drankje.

Even weg » Inspiratie » De leukste buitenspeeltuinen van Nederland