Vakantieparken met een subtropisch zwemparadijs

Vakantieparken met een subtropisch zwemparadijs.

Wil jij je tijdens de regenachtige herfst of koude winter even in een tropisch oord wanen? Bezoek dan een vakantiepark met subtropisch zwembad. Samen met je gezin of vrienden krijg je echt het idee er even helemaal tussen uit te zijn, zonder al te ver te hoeven reizen én zonder een fortuin uit te hoeven geven. Wij zetten de leukste vakantieparken voor je op een rijtje.

1. Duinrell Vakantieparken en Tikibad

Duinrell is een van de gezelligste vakantieparken voor het hele gezin met attractiepark en subtropisch zwemparadijs. Het glijbanenparadijs, het Tikibad, telt maar liefst zestien glijbanen en is daarmee het grootste indoor waterpark van de Benelux. In het Tikibad vind je het speciale waterpark Playa voor de allerkleinsten met een waterval, vier glijbanen en een verwarmd bad. De rest van het gezin kan de overige twaalf toffe glijbanen en het golfslagbad onveilig maken, of even tot rust komen in de Lazy River. Ben je toe aan een adrenaline stoot? Ontdek dan eens de spectaculaire X-stream en Tyfoon glijbanen. Bij beide glijbanen val je met een flinke snelheid naar beneden.

Vakantiepark Duinrell en het zwem[paradijs Tikibad.

2. Het Heijderbos

Vakantiepark Het Heijderbos is de ideale plek om even tot rust te komen. Zo ligt het park in een bosrijke vallei, en vind je er een indoor jungle-speelparadijs en natuurlijk Aqua Mundo, een heerlijk subtropisch zwembad. In Aqua Mundo vind je de snelste en spannendste wildwaterbaan van Center Parcs, twee andere glijbanen, bubbelbaden, een sauna, een Turks stoombad en een speciaal jungle-bad voor de kleintjes. Bovendien kun je in Aqua Mundo ook komen snorkelen of duiken tussen de exotische vissen. Tijdens een bezoekje aan dit mooie zwemparadijs zul je het grauwe weer buiten dan ook onmiddellijk vergeten!

Subtropisch zwembad Aqua Mundo.

3. Vakantieparken Weerterbergen

Het bruisende familiepark Weerterbergen ligt aan een groot recreatiemeer, maar mocht het te koud zijn om hier in te zwemmen dan kun je gelukkig ook terecht in het subtropische zwemparadijs! In het zwembad vind je onder andere een golfslagbad waar je heerlijk kunt dobberen, een speciaal bad voor kleine kinderen met speeltoestel en een spectaculaire glijbaan. Deze glijbaan van maar liefst 52 meter lang beschikt over speciale lichteffecten en is leuk voor het hele gezin. Heb jij altijd al gedroomd over lopen over het water? Ontdek dan de AquaBubble. In deze enorme opblaasbal loop of ren jij binnen de kortste keren het hele zwembad door.

4. Slagharen

Heb je zin om vakantie te vieren in het zonnige Mexico? Ontdek dan het subtropische zwemparadijs Aqua Mexicana bij het vakantiepark Slagharen. Dit zwembad is geheel in een gezellige Mexicaanse sfeer ingericht, waardoor je je ongetwijfeld even ver van huis waant. Ontdek er de watervallen, sprayparken, waterspeelplaatsen, watergordijnen, waterspeeltoestellen, een enorm bubbelbad voor maar liefst 70 personen en meerdere avontuurlijke glijbanen tussen de Mexicaanse gebouwen en het exotische Mexicaanse strand. Een bezoekje aan Aqua Mexicana is dan ook een interactief, (ont)spannend en leuk uitje voor wereldreizigers van alle leeftijden. Tot slot vind je bij vakantieparken Slagharen ook een attractiepark, waar je allerlei avonturen op het droge kunt beleven.

5. De Eemhof

Bij vakantiepark De Eemhof kom je al gauw in Mediterraanse sferen. Zo ligt het park aan een mooi meer, en is het dan ook de ideale locatie voor watersporters. Daarnaast vind je bij De Eemhof een subtropisch zwemparadijs, Aqua Mundo. In dit zwembad kun je ontspannen wat baantjes komen trekken in het golfslagbad, maar ook leren surfen en duiken onder leiding van een ervaren instructeur. Tot slot vind je er een spannende glijbaan, de Turbo Twister. In deze glijbaan van maar liefst 11 meter hoog vlieg je in een topsnelheid met een rubberband naar beneden.

6. Buitenhof de Leistert

In het vakantiepark Buitenhof de Leistert kun je vakantie komen vieren in één van de luxe vakantieboerderijen. En dat is nog niet alles! Ook het subtropische zwembad zorgt voor een compleet en ontspannen vakantiegevoel. Zo bestaat het zwembad uit twee grote bassins, een bad voor de kinderen, en kun je er bovendien lekker komen bubbelen in het bubbelbad. Daarnaast vind je er meerdere glijbanen, waaronder een speciale familieglijbaan. Aangezien je van zwemmen trek krijgt, kun je de dag afsluiten in de serre. Hier worden allerlei lekkere hapjes geserveerd, zodat je met een voldaan gevoel terug kunt naar je vakantieboerderij.

7. Hof van Saksen

In het Hof van Saksen vergeet je spontaan al je zorgen. Dankzij de mooie omgeving en stijlvolle accommodaties kom je hier namelijk hoe dan ook tot rust. En voor een extra stukje ontspanning kun je eindeloos komen genieten in het subtropische zwemparadijs. In het zwembad kun je uiteraard op je gemak zwemmen en bubbelen, maar vind je ook een spannende wildwaterbaan van 107 meter lang en drie avontuurlijke glijbanen. De glijbaan Bombo is zelfs één van de grootste en hoogste bandenglijbanen ter wereld. Deze glijbaan moet je dus zeker eens uit komen proberen tijdens een bezoekje aan het vakantieparken Hof van Saksen!

8. Landal Het Vennebos

Het vakantiepark Landal Het Vennebos is niet alleen beroemd vanwege zijn mooie locatie, maar ook omdat het zwembad is uitgeroepen tot winnaar van het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk 2018. Dit subtropische zwemparadijs is dan ook zeker de moeite waard om zelf eens te komen beoordelen. Ontdek er bijvoorbeeld de leuke kinderbaden, het openlucht zwembad met ligweide, het golfslagbad en natuurlijk de geweldige glijbaan de Black Hole. Ook de wildwaterbaan de Lazy River is dé plek voor alle waterratten en andere avonturiers. Tot rust komen doe je daarna in de spa die over een sauna, solarium en kruidenbaden beschikt.

9. Port Zélande

Port Zélande is het vakantiepark voor iedereen die dol is op water. Zo ligt het park aan een meer en aan het strand, én vind je er een prachtig subtropisch zwemparadijs. In het zwembad Aqua Mundo krijg je al snel een tropisch vakantiegevoel en vind je verschillende spannende attracties. Vlieg bijvoorbeeld met een krachtige straal door de Turbo Tunnel, of speel op het Water Playhouse platform. Daarnaast kun je in Aqua Mundo je tropische ervaring compleet maken en leren duiken. Als je na al het spelen en zwemmen moe bent geworden kun je bovendien tot rust komen in het bubbelbad, de sauna of het Turks stoombad.

10. Sunparks De Haan aan zee

Het vakantiepark Sunparks De Haan aan zee is een leuke bestemming voor jong en oud. Zo ligt het park vlakbij het strand en de leuke steden Oostende en Brugge. Daarnaast beschikt het park over een indoor speeltuin en subtropisch zwemparadijs Aquafun. Het zwembad Aquafun heeft een mooi kinder- en peuterbad, een wildwaterbaan, een stoere glijbaan met licht- en geluidseffecten, een golfslagbad, buitenbad en spa & wellness waar je heerlijk kunt relaxen. In dit mooie zwembad zal het hele gezin zich dus ongetwijfeld urenlang kunnen vermaken.

Subtropisch zwemparadijs Aquafun in Belgie

Even weg » Inspiratie » Vakantieparken met een subtropisch zwemparadijs