Kerstmarkt Brussel


Grote Markt

Het centrum van de kerstmarkt in Brussel is de Grote Markt. De hele dag vind je hier traditionele kerstkraampjes met leuke cadeautjes zoals decoraties voor in de kerstboom, tuinartikelen, speelgoed en artikelen om het kerstdiner aan te kleden. Ook zijn er stalletjes met heerlijk eten zoals wafels en crêpes én natuurlijk glühwein en warme chocolademelk. De grote moderne verlichte kerstboom en de levende kerststal mag je zeker ook niet missen. ’s Avonds vindt er tussen 19:00 uur en 19:45 uur een mooie lichtshow plaats die geprojecteerd wordt op de gevels van de gebouwen rondom de grote markt.

 

Sint Katelijneplein

Ben je niet in zo'n shopper? Geen probleem, dan ga je gewoon naar het Sint Katelijneplein. Hier kunnen kinderen een rondje in de carrousel draaien, kun je schaatsen, kijken naar schaatsshows en daarna borrelen in het Wintercafe;. Ook bewonder je het uitzicht over de stad vanaf het 48 meter hoge reuzenrad. Achter het reuzenrad vind je het Ice Monster, een 45 meter lange dinosauriër die een leerrijke en angstaanjagende beleving belooft. ’s Middags worden er kerstliedjes gezongen. Een gezellig plein waar genoeg te doen is dus!

 

Beurs

Op de Beurs vind je het FoodPlaza. Ideaal voor de lekkere of zware trek. Hier eet je van alles, van snoepjes en worst tot taartjes en verse ganzenlever, en warm je je op bij glühwein en dampende chocolademelk.

 

Verlicht parcours en kunst

De route van de kerstmarkt in Brussel worden schitterend verlicht. Langs 2 kilometer aan kerststalletjes vindt je ruim 250 kraampjes die ieder echte kerstartikelen verkopen. Niet alleen loop je over de Grote Markt en het Sint Katelijneplein, maar ook over de Vismarkt en de Beurs.

 

Locaties van de kerstmarkt in Brussel

Alle stalletjes zijn te vinden op de Grote Markt, het Sint Katelijneplein, de Beurs en de Vismarkt.

Openingstijden

De kerstmarkt Brussel gaat op 25 november 2022 van start en duurt tot en met 2 januari 2023.
Meer info: Kerstmarkt Brussel

Sfeerimpressie

In het onderstaande filmpje krijg je een beeld van wat de Winterpret kerstmarkt Brussel te bieden heeft: