Dit is Middelburg

Middelburg Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Als je Zeeland aan doet moet je natuurlijk wel een Zeeuwse Bolus eten. Maar wat doe je nog meer bij een bezoek aan Middelburg? Om alles te weten te komen over de Zeeuwse cultuur en geschiedenis breng je en bezoekje aan het Zeeuwse museum. Hier vind je de beroemde Zeeuwse wandtapijten maar ook moderne kunst van de provincie Zeeland.

Wat ook zeker het bezoeken waard is de 90,5 meter hoge Abdijtoren de Lange Jan. Deze toren geeft met zijn 207 treden schitterend uitzicht over de stad. Met mooi weer zijn zelfs de omringende Zeeuwse eilanden te zien.

Museum de Glazenkast is gevestigd in een VOC pakhuis uit 1651 en is een eigentijds museum voor Zeeuwse kunst en cultuur. Hier vind je een mix van textiel, fotografie, audio, video en schilderkunst.
Liever wat serieuzere zaken bekijken? Middelburg heeft ook een heus Voetbal museum waarin je de wereld van de voetbal kan beleven. Kom alles te weten over Oranje, test je voetbalkwaliteiten en leer over de voetbalgeschiedenis in de Voetbal Experience.

De stad vanuit een ander oogpunt bekijken doe je in een rondvaartboot. Vaar over de Middelburgse grachten en ontdek de stad vanaf het water. Maar je kan natuurlijk ook al wandelend de stad verkennen. Dit kan je alleen doen met een kaartje of met een echte gids. Er zijn verschillende stadswandelingen in Middelburg te doen. Denk hierbij aan de Glühweinwandeling in de wintermaanden, met logischerwijs een glaasje Glühwein. Of doe een historische stadswandeling door de monumentale binnenstad en laat je verrassen door de kleinste details en verborgen schatten.

In Middelburg zijn de meeste grote winkelketens te vinden. Maar de stad heeft ook leuke kleine boetiekjes en winkeltjes die het shoppen veraangenamen.

De Drvkkery is de bekendste boekhandel bekend van Zeeland en omstreken. Deze boekhandel voert een enorm assortiment en heeft een eigen brasserie waar heerlijk gegeten kan worden. Een kopje koffie met een Bolus aan de krantentafel behoort tot de mogelijkheden. Bij Eigenwijz vind je kleding die niet standaard is maar zijn naam eer aan doet.

Bij Haar van Boven N Zij van Beneden vind je een uniek concept. Deze kapper loopt over in een hippe woonwinkel. Op donderdag is het marktdag en vindt de grootste markt van Zeeland plaats op de Markt in de stad Natuurlijk breng je een bezoek aan een visrestaurant als je in de provincie Zeeland bent. Middelburg met zijn haven is hier een hele goede voor. Eet bij restaurant Scherp de lekkerste verse mosselen, oesters en andere zeevruchten van eigen bodem. Een stuk vlees kunnen ze hier natuurlijk ook smakelijk klaar maken.

Gezelligheid, lekker eten, in de zomer op het terras en in de winter warm bij de kachel zitten doen je bij café restaurant Vriendschap. Kom hier bij van een dagje intensief Middelburg met biologische en bijzondere gerechten. Maar voor een ‘gewone’ lekkere biefstuk zit je hier ook goed.

Een stad als Middelburg kent ook verschillende festivals en evenementen.

Tijdens het Mosselfeest kan je 3 dagen lang in de sfeervolle stad genieten van deze Zeeuwse lekkernij. Geniet van de mosselen, een lekker drankje op het terras en al het entertainment en muziek wat er tijdens deze dagen in juli georganiseerd is. br /> Het Zeeland Nazomerfestival wordt eind augustus georganiseerd door theaterproductiehuis Zeelandia. Het brengt theater en dans in de openlucht op verschillende plaatsen in Zeeland waarbij het festivalhart bij de Abdij in Middelburg ligt.

Bekend geworden als de Zeeuwse Zonnebootrace, inmiddels de Dutch Open Solarboat Challenge. Een internationale race waarbij boten op zonne-energie in de wateren om Middelbug om het kampioenschap strijden. 

In het Pinksterweekend vindt het International Jazz Festival plaats. Jazz en de Zeeuwse stad gaan prima samen. Tijdens deze dagen treden nationale en internationale artiesten op diverse podia in de stad op.

Alvast een voorproefje van hoe de stad er uit ziet? Op deze site kan je 360 graden foto’s bekijken van verschillende plekken in Middelburg.