De omgeving van Middelburg

Middelburg Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Middelburg heeft veel leuks te doen maar de omgeving biedt nog veel meer. Alleen al de Deltawerken zijn een bezoekje meer dan waard en een must-do als je in Zeeland bent. Zo zijn er natuurlijk nog meer leuke dingen te doen in de provincie.

Ervaar de betekenis van de zee in het Muzeeum in Vlissingen. Dit Zeeuwse maritieme museum is gelegen in de jachthaven van de stad. De museumbrasserie is vernoemd naar een van de schepen van Michiel de Ruyter, de Gecroonde Liefde. Het museum heeft portretten van zeevaarders, zee- en havengezichten maar ook en grote collectie met voorwerpen uit VOC schip ’t Vliegent Hart wat in 1735 met man en muis verging in de Scheldemonding.

Het Arsenaal in Vlissingen is een echt piratenpark en zeeaquarium. Het laat je zien hoe het leven in de tijd van de piraten er uit zag. Ontmoet Kapitein Zwartbaard en ervaar een zeeslag aan boord van de scheepssimulator. Naast het piratenleven is hier een heus aquarium waarin je haaien en roggen kan aaien maar ook de wondere wereld van de tropische vissen kan bewonderen.

In dit museum begin je in de kelder met een indrukwekkende film. Vervolgens gaat de route over drie verdiepingen die je alles vertellen over de bevrijding van Zeeland in de Tweede Wereldoorlog. Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp is een indrukwekkend museum met wisselende exposities. Het Bataljon Zeeland, dat werd uitgezonden naar Nederlands-Indië om rust en orde te brengen, is onderdeel van de vaste expositie.

Hét verdedigingssysteem van ons land tegen het water én een van de zeven moderne wereld wonderen. De Deltawerken zijn alleen om die redenen al bijzonder genoeg te noemen. Een heus pretpark, wandelen door de natuur er om heen, een van de exposities bezoeken of genieten van het wijdse uitzicht vanaf de bouwwerken. De Deltawerken moet je gezien hebben als je in Zeeland bent.

Terra Maris in Oostkapelle is hét museum voor de natuur en het landschap van Zeeland. Letterlijk betekent Terra Maris ‘land van de zee’. Het museum neemt je mee in de geschiedenis van het landschap van Zeeland. De verschillende zalen vertellen elk hun eigen verhaal over de Zeeuwse natuur. Er zijn ook wisselende tentoonstellingen in het museum te bezoeken.

De sfeer van het verleden is nog steeds voelbaar in het Stadhuismuseum de Vierschaar in Veere. Schilderijen en historische voorwerpen uit de bloeitijd van Veere zijn in dit museum te bezichtigen. Destijds was dit de plek waar burenruzies werden beslecht, vermeende heksen veroordeeld en hoge gasten op gepaste wijzen werden ontvangen.