Restaurants in Middelburg

Middelburg Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Middelburg kent genoeg leuke, gezellige eetgelegenheden waar je heerlijk de dag kan afsluiten of de avond kan beginnen.

Bij restaurant café Vriendschap eet je altijd iets anders. Naast het standaard menu hebben ze verschillende gerechtjes naast de kaart die ze maar een paar avonden serveren. Met een verse muntthee mensen kijken op het terras in de zon kan hier ook. Ga hier tussen de middag gezellig lunchen of ’s avonds lekker dineren.

Brasserie de Drvkkery zit in de gelijknamige boekhandel. Zoek eerst een mooi boek uit, reken het af en ga onder het genot van een kop thee en een gebakje of een lekker broodje heerlijk zitten lezen. Op de koopavond op donderdag wordt er een vegetarisch en een niet-vegetarisch gerecht geserveerd. Deze brasserie is een van de gezelligste plekken van Middelburg en bekend in heel Zeeland.
In Zeeland moet er vis gegeten worden. Dit kan heel goed bij visrestaurant Scherp. Eet hier verse Oosterschelde kreeft, heerlijke mosselen of oesters. Er wordt vooral gebruik gemaakt van biologische streekproducten. Naast de visgerechten staan er ook vleesgerechten op het menu die zeker niet verkeerd zijn. Op warme dagen kan er in de tuin gegeten worden.

In een voormalig pakhuis van de VOC in de jachthaven van Middelburg vind je restaurant ‘t Packhuys. Het terras aan het water geeft een mooi uitzicht over de haven. De wisselende dagvangst op het menu maakt ook de visgerechten de moeite waard. Het eeuwenoude balkenplafond geeft dit restaurantje een gezellige sfeer.

Op nummer 7 op de Rotterdamsekaai aan de Middelburgse grachten zit Restaurantje nummer 7. Het doet zijn naam eer aan want het is er niet groot. Geniet hier een lekkere lunch of uitgebreid diner. Hier krijg je het woonkamergevoel met een goed glas wijn, fijn gezelschap en een goed gesprek.  Een knus restaurantje in een mooi herenhuis.

Naast het stadhuis is eetcafé Bommel gevestigd in een monumentaal pand. Als sinds het jaar 1900 een horecagelegenheid. In dit gezellige café kan er ook ontbeten worden. Eenvoudig maar lekker eten gaat hier helemaal goed komen. Borrelen of gewoon leuk stappen kan je hier ook doen. Al met al een aanrader voor een lekker maar niet te ingewikkeld hapje eten.

Bij dit vrolijke theehuis kan je heerlijk ontbijten, lunchen of lekkers meenemen. Boek een hightea bij Theehuis Honeypie en geniet van de zoetigheden. Een hightea-to-go kan ook, het enige wat je zelf regelt zijn de kopjes want zelfs de thee is inbegrepen. Een kop thee en een stuk zelfgemaakte taart of heerlijke scones eten zijn een aanrader.