De 10 leukste tips voor Oud & Nieuw in Nederland


Nu oud en nieuw weer voor de deur staat wordt het tijd om een gezellige avond te gaan plannen! Heb jij al bedacht of je oudjaar gezellig thuis wilt vieren of er juist op uit wilt gaan? Misschien zelfs een nachtje weg met Oud & Nieuw naar een hotel of vakantiepark? Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben, lees dan snel verder. Wij zetten namelijk de 10 beste tips voor een spetterend oudjaar voor je op een rijtje!

1. Bezoek het spectaculaire Nationale Vuurwerk in Rotterdam

Rotterdam staat uiteraard bekend om haar prachtige skyline. En wat is er indrukwekkender dan het Nationale Vuurwerk 2023 bekijken op deze skyline vanaf de Erasmusbrug? Pak jezelf dus lekker dik in en zorg dat je wat hapjes en drankjes meeneemt zodat je optimaal kunt genieten van dit grote spektakel. Eventueel kun je vooraf al aansluiten bij een gezellig feest op de Boompjeskade en je viering van Oud & Nieuw in Rotterdam combineren met een nachtje of weekendje weg. Zorg dat je niet te laat bent en boek dus snel een hotel in Rotterdam voor oudejaarsnacht 2023.

Bekijk hieronder een impressie van het Nationaal Vuurwerk Rotterdam 2022-2023.2. Gezellig weg met familie of vrienden naar een bungalowpark

Met familie of vrienden een korte vakantie vieren in een bungalowpark is altijd een goed idee. Om dat met Oud & Nieuw te doen al helemaal. Rond de jaarwisseling zijn er vaak speciale arrangementen te boeken of worden er leuke extra’s georganiseerd. Zo kun je bij Roompot onder andere een gourmetstel bij boeken zodat je een gezellig diner in je vakantiehuisje kunt organiseren, en vind je bij Center Parks een speciaal Winter Wonderland om de feestdagen extra bijzonder te maken! Oud & Nieuw vieren op een bungalowpark is steeds populairder aan het worden, dus wacht niet te lang! Bekijk snel de beste Oud & Nieuw aanbiedingen van bungalowparken.

3. Vier Oud & Nieuw in een Nederlandse stad

Oud en nieuw wordt nog leuker als je het combineert met een weekendje weg in eigen land. Maak bijvoorbeeld een citytrip met Oud & Nieuw naar Amsterdam en vier oudjaar op de Dam, of ontdek het altijd gezellige Utrecht en bekijk het vuurwerk vanaf de Oudegracht. Mensen die het jaar echt met een frisse start willen beginnen kiezen voor een knallend oudejaarsweekend in Den Haag en combineren hun verblijf uiteraard met het maken van een nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen! Bekijk de leukste Nederlandse steden om Oud & Nieuw te vieren!4. Ga voor luxe: boek een Oud & Nieuw hotelarrangement!

Heb jij geen zin om Oud en Nieuw zoals altijd door te brengen met je familieleden, vrienden of buren? Ontsnap dan eens een nachtje weg naar een heerlijk hotel! In veel hotels vind je speciale arrangementen rond oudjaar inclusief ontbijt, diner en een feestelijk toast met oliebollen en champagne om middernacht. Je krijgt in een hotel sowieso het gevoel om helemaal weg te zijn, en kunt zonder verdere verplichtingen een intiem feestje vieren op jouw manier. Bekijk de beste Oud & Nieuw aanbiedingen en arrangementen van hotels.

5. Bezoek een knallend Oud & Nieuw feest

Heb je geen tijd om weg te gaan rond de feestdagen? Met een goed feest met Oud & Nieuw krijg jij alsnog het gevoel er even tussenuit te zijn geweest. Kijk voor een uitgebreid overzicht van Oud & Nieuw feesten op DJ Guide Oud & Nieuw. Houd er wel rekening mee dat je van te voren een kaartje moet kopen, en zorg dat je niet meer hoeft te rijden als je een drankje wilt nemen! Zorg dus voor iemand die je thuis brengt, of boek een hotel in de omgeving.

6. Samen romantisch het nieuwe jaar in

Oudjaar wordt extra romantisch als je er samen met je geliefde tussen uit knijpt. Zoek bijvoorbeeld een romantisch en rustig gelegen hotel met bubbelbad en kom pas op 1 januari de hotelkamer weer uit, of ga juist voor een hotel midden in de stad en ga lekker samen weg naar een knallend oudjaar feestje. Waar je ook voor kiest, met de juiste voorbereidingen en een hotel die past bij jullie wensen zullen jullie samen een onvergetelijke oudjaar beleven!

7. Kies voor een rustig Oud & Nieuw

Hebben jij, je kinderen of je huisdieren het niet zo op alle drukte en het vuurwerk rond oud en nieuw? Sommige vakantieparken zijn vuurwerkvrij en dus de ideale plek om compleet tot rust te komen tijdens een nachtje weg. En dat feestje? Dat bouw je natuurlijk gewoon zelf, zonder vuurwerk. Je kunt oudjaar in een vuurwerkvrij vakantiepark in ieder geval vieren op de manier die bij jou past en zonder al te veel lawaai. Bekijk ons overzicht van vuurwerkvrije vakantieparken of bekijk meteen het aanbod van vuurwerkvrije Landal parken of bekijk het complete overzicht op Bungalowspecials.nl.

8. Op hoogte genieten van het vuurwerk

Als je graag van het vuurwerk wilt genieten maar niet buiten in de kou wilt staan is het boeken van een extra hoog hotel met oudjaar de ideale oplossing. Vanuit je kamer op een hoge etage zul je een spectaculair uitzicht hebben op bijvoorbeeld de Erasmusbrug in Rotterdam en de vuurwerkshow. Ook in andere grote steden is een extra hoog hotel in het centrum of juist aan de rand van de stad een absolute aanrader!

9. Beleef een sprookjesachtige Oud en Nieuw

Voor een sprookjesachtige Oudjaar kies je om Oud & Nieuw in de Efteling te vieren, in de Winterefteling. Naast dat je kunt genieten van alle attracties, verschillende evenementen (onder andere 2 vuurwerkshows) kun je er ook voor kiezen om je dagje weg compleet te maken met een dinerarrangement of zelfs een Oud & Nieuw arrangement inclusief overnachting! Houd er wel rekening mee dat het wel vaak druk is of zelfs al vol kan zitten in het Eftelinghotel rond de feestdagen. Alternatieven vind je eventueel iets verder weg, maar daarom niet minder leuk, zoals het Wunderland Kalkar of Disneyland Parijs.

10. Altijd goed: een oer-Hollandse Oud & Nieuw

Heb jij dit jaar zin in een oer-Hollandse oud en nieuw zonder poespas en zonder weg te gaan? Blijf dan gewoon lekker thuis! Uiteraard maak jij je eigen feestje wel met oliebollen, borrelhapjes, drankjes en de oudejaarsconferentie op televisie. En je feestje wordt nog gezelliger als je wat vrienden uitnodigt voor een gezellig bordspelletje en om vuurwerk af te steken en te proosten om middernacht!