Pretparken

Pretparken

Ben jij op zoek naar goedkope tickets voor een pretpark? Bekijk dan ons ruime aanbod en plan meteen jouw dagje pretpark met korting. Een uitje naar een pretpark is immers bij velen favoriet. Zowel jong als oud genieten hier van verschillende attracties en leuke activiteiten. Of je nu op zoek bent naar een adrenalinekick of een dosis nostalgie wil beleven: pretparken in Nederland hebben echt voor iedereen iets te bieden. Schaf daarom meteen tickets voor jouw favoriete pretpark aan en ga er gezellig met z’n allen op uit.

0 Resultaten

In Nederland zijn er veel pretparken te vinden. Hoewel ons land niet groot is, telt het toch iets meer dan veertig pretparken. Zo is er altijd wel iets bij jou in de buurt. Om je alvast een beetje op weg te helpen, zetten we hieronder de vijftien grootste pretparken van Nederland op een rijtje. Tip: koop meteen jouw kaartjes voor een pretpark met korting!

In Nederland, en net over de grens, zijn er dus genoeg pretparken om te bezoeken. Zo ben je wel even zoet! Maar wat zijn nou de leukste pretparken die je zeker niet links mag laten liggen? Speciaal voor jou zetten we drie attractieparken op rij, maar eigenlijk zijn alle pretparken meer dan het bezoeken waard.

De Efteling

Dit is dé plek waar dromen uitkomen. In de bosrijke omgeving van Kaatsheuvel groeide de Efteling gestaag uit tot een waar icoon. Wat begon met een sprookjesbos in de jaren ‘50 is nu een pretpark van wereldniveau. Van spannende achtbanen tot gelikte rides als de Droomvlucht - iedereen heeft wel een favoriet in dit park. Daarnaast kijk je ook echt je ogen uit. De aankleding van de Efteling is fantastisch en dat draagt zeker bij aan de hele beleving. Kortom: je kunt er haast niet onderuit, want eigenlijk moet iedereen minstens één keer in de Efteling zijn geweest.

Walibi

Ook Walibi behoort tot de grootste pretparken van Nederland. Dit attractiepark is vooral geliefd bij tieners en jongeren. Gelegen in Biddinghuizen onderging het park verschillende veranderingen, maar altijd bleven de achtbanen. Dat is dan ook hét visitekaartje van Walibi. Vooral thrillseekers en mensen die niets liever willen dan een shot adrenaline komen graag naar Walibi. Zo zijn er veel attracties waarbij je over de kop gaat, en stond de Goliath jarenlang bekend als de hoogste én snelste achttbaan van Europa.

DippieDoe

Een totaal ander park dan de twee bovenstaande pretparken is DippieDoe. DippieDoe ligt in het Brabantse Best en richt zich op kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Dat is fijn, want voor kleinere kinderen kan een bezoek aan bijvoorbeeld de Efteling nog niet zo geschikt zijn. Bij DippieDoe kunnen ze echter alles beleven en wordt er rekening gehouden met de ‘wensen’ van deze doelgroep. Als je jouw kind een eerste pretparkervaring wilt meegeven, is dit park de ideale omgeving waar je dat kunt doen.

Een dagje pretpark is om verschillende redenen erg leuk om te beleven. Allereerst is daar natuurlijk het gevoel van uitdaging en opwinding. Laat je heen en weer schudden, hang ondersteboven of wordt bijvoorbeeld kleddernat. Door zulke avontuurlijke gebeurtenissen ontsnap je even aan de alledaagse realiteit. Daarnaast is het natuurlijk supergezellig om een dagje uit te beleven met familie en/of vrienden. Het plezier dat jullie (gaan) beleven in een pretpark zorgt voor onvergetelijke herinneringen.

Ook is het leuk om je ogen uit te kijken en je te laten verwonderen over wat er allemaal 'mogelijk' is. Sommige pretparken hebben een bepaald thema, waardoor je een totaal andere wereld kunt binnenstappen. Attractieparken bieden, naast attracties, vaak ook nog ander vertier. Denk aan parades, shows en live-optredens. Dit zorgt voor een lekkere afwisseling van alle leuke dingen die je tijdens een dagje pretpark meemaakt.

In elk pretpark kom je weer andere attracties tegen. Dat is wel zo leuk, want zo kun je naar verschillende parken gaan en doe je steeds andere, nieuwe ervaringen op. Maar als je kijkt naar het iets grotere geheel, zie je dat onderstaande attracties in bijna ieder pretpark wel te vinden zijn:

  • Achtbaan
  • Draaimolen
  • Schommelschip
  • Zweefmolen
  • Splash
  • Doolhof
  • Speeltuin
  • Treintje
  • Waterfietsen

Je kunt jouw bezoek aan een pretpark soms compleet maken met een overnachting. Dat is fijn, want zo kun je tot sluitingstijd blijven en echt alles meemaken. Bovendien hoef je daarna niet meteen naar huis, maar verleng je het uitje met iets leuks. In de Efteling is er bijvoorbeeld een hotel en zijn er verschillende accommodaties waar je kunt verblijven. Het is hier zelfs mogelijk om een vakantie door te brengen.

Ook Slagharen heeft een eigen vakantiepark naast het attractiepark zitten, net als Duinrell en Drouwenerzand. Dit zijn, naast de Efteling, de enige opties waarbij je echt in of naast het park zelf kunt overnachten. Voor andere parken kun je terecht in vakantieparken of hotels die in de buurt liggen.

Wat zijn leuke pretparken die net over de grens liggen?

Wil je een keer iets anders? Ga dan naar een pretpark in het buitenland. Vanaf Nederland zijn er verschillende buitenlandse pretparken die op slechts een paar uur rijden liggen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Disneyland Parijs (Frankrijk)
  • Bobbejaanland (België)
  • Walibi Belgium (België)
  • Plopsaland De Panne (België)
  • Movie Park Germany (Duitsland)
  • Europa-Park (Duitsland)
  • Phantasialand (Duitsland)

Zijn pretparken alle dagen van het jaar open?

Dat verschilt. Soms zijn pretparken in de wintermaanden gesloten. Het weer nodigt dan niet uit om bepaalde attracties te laten draaien. Maar andere pretparken zijn juist wel weer open in de wintermaanden, denk bijvoorbeeld aan de Efteling. Zij hebben al jaren succes met de Winter Efteling. Het kan voorkomen dat bepaalde attracties gesloten zijn, maar er is dan alsnog veel te doen. Ook is het hele park dan versierd in winterse sferen.

Wat zijn de openingstijden van pretparken?

Ook dat verschilt per park. In het voor- en najaar is een park vaak tussen 10.00 uur en 18.00 uur geopend, maar in de zomermaanden kan een attractiepark ervoor kiezen om ‘s avonds langer open te blijven. Check daarom, voordat je een bezoek brengt aan een pretpark, altijd even de desbetreffende website.

Kan ik mijn eigen eten en drinken meenemen naar het pretpark?

Ja, vaak mag dit wel. Dat is natuurlijk erg fijn, want dat scheelt weer in de kosten. Een dagje pretpark is al niet goedkoop, dus met het meenemen van eigen consumpties kun je toch besparen. Aan de andere kant is het misschien ook wel leuk om je te laten gaan en iets lekkers in het park zelf te kopen.

Waar kun je parkeren bij een pretpark?

Vaak hebben pretparken een eigen parkeerterrein. Hier kunnen genoeg auto's parkeren. Dit gebeurt vaak tegen betaling. Koop voorafgaand aan je bezoek alvast een parkeerticket via de website of doe dit nadat je het park verlaat. Omdat veel pretparken buiten grote steden liggen, is het iets lastiger om ze met het openbaar vervoer te bereiken, maar toch rijden er vaak wel bussen naartoe.

Wil jij met je gezin, kinderen, vrienden of vriendinnen een geslaagd dagje pretpark beleven? Bij ons vind je goedkope kaartjes voor pretparken door heel het land. Koop nu je tickets met korting en geniet snel van een voordelig dagje uit!