Rotterdam

Dat Rotterdam in de oorlog zwaar geleden heeft, is wel te zien als je de stad binnenrijdt. Op de skyline zie je wolkenkrabbers en moderne gebouwen. Niets wijst erop dat de grootste havenstad van Nederland bijna een millennium oud is.

Toch zijn restanten van de geschiedenis van Rotterdam goed te zien. De opkomende wijk Katendrecht met het SS Rotterdam en de Wilhelminapier met Hotel New York laten de maritieme geschiedenis van de stad zien. Ontdek meer in het Maritiem Museum.

Architectuur
Bekende architectonische bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens jouw bezoek aan Rotterdam. Ga niet alleen naar de kubuswoningen en de Erasmusbrug maar ontdek ook de nieuwe Markthal en het Drijvend Paviljoen. Oude architectuur vind je in de Laurenskerk, Het Witte Huis, het Wereldmuseum en in de Delfshaven.

Uitgaan
Rotterdam heeft een bruisend en divers uitgaansleven, met een ruime keuze aan clubs en bars, pubs, borrels en feesten, theaters, casino's, bioscopen, enz. Drink gezellig een pint bij Paddy Murphy's Irish Pub, ga helemaal los in de Apres-Skihut en dansen in het hippe Club Vie. Populaire uitgaansgebieden bevinden zich rondom de Oude Haven en de Witte de Withstraat. Ook een aanrader: begin vrijdag lekker vroeg, met de FRANK borrel (vrijdagmiddagborrel).

Tours en activiteiten in Rotterdam
Heel het meeste uit je bezoek aan Rotterdam en boek voor je bezoek al tickets voor de beste tours en attracties. Snel en simpel online en gegarandeerd voor de laagste prijs!