Uit agenda

Van film festival tot hobbybeurs en van tentoonstelling tot feestdagen, er is het hele jaar door genoeg te doen in het hele land. Maar welke uitjes zijn er binnenkort en de moeite waard? Onze uit-agenda selecteert voor jou de leukste activiteiten en tips zodat je niet meer hoeft te zoeken. Of het nou gezinsuitjes zijn, een cultureel uitstapje of iets muzikaals, in onze uit-agenda vind je het allemaal!

Amsterdam Light Festival

Amsterdam - 29 november t/m 20 januari

Dit lichtfestival toont verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars in de openbare ruimte.

Kerstmarkten

Div. locaties - 12 november t/m 30 december

Zin in het kerstgevoel? Op zoek naar een kerstmarkt in een stad dicht bij jouw woonplaats óf in het buitenland? Kijk dan op ons kerstmarktenoverzicht!

3FM Serious Request

Utrecht - 18 december t/m 24 december

Drie teams met 3FM-dj’s vertrekken vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan op een barre tocht door Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij Tivoli Vredenburg.

Winter Station

Utrecht - 22 december t/m 6 januari

Het Spoorwegmuseum is versierd met kerstbomen, guirlandes, ijssculpturen en lichtjes. Schaats jij tussen de treinen of draai je een rondje op het carrousel?

Kerstcircus Ahoy

Rotterdam - 22 december t/m 30 december

Ieder jaar strijkt het circus neer in de Ahoy in Rotterdam en bewijst daarmee dat goed circus niet in een circustent hoeft plaats te vinden!

Limburgs Kerstcircus

Sittard - 21 december t/m 6 januari

Het Kerstcircus Limburg gaat terug naar zijn roots, met saltimbanque, paardendressuur en jaarmarkten. De echte circuspiste met zand en zaagsel komt terug.

Sprookjeswinterland

Enkhuizen - 15 december t/m 6 januari

Heel Sprookjeswonderland is omgetoverd in warme winterse sferen met vele originele decoraties en activiteiten zoals vertellers, sprookjesfiguren en zingen.

Kerst met Maya

Coevorden - 22 december t/m 6 januari

Beleef dit jaar in Plopsa Indoor Coevorden een onvergetelijke kerst! Ontmoet jouw favoriete Plopsa-vriendjes en geniet van de spetterende Maya-kerstshow!

Nederlands IJsbeelden Festival

Zwolle - 15 december t/m 3 maart

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 3 maart 2019 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer bij de IJsselhallen in Zwolle.

Vakantiebeurs 2019

Utrecht - 10 januari t/m 13 januari

Doe op de Vakantiebeurs inspiratie op voor vakanties, ontdek alle bestemmingen en volg workshops. Ook ontmoet je hier de reisorganisaties persoonlijk.

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem - 29 november t/m 29 januari

Ervaar de winters van vroeger, kom schaatsen en sleetje rijden, laat je verwarmen door winterverhalen en smul mee van koek & zopie of winterse stamppotten.

Magisch Maastricht

Maastricht - 1 december t/m 31 december

Geniet van de kerstsfeer in Magisch Maastricht op het Vrijthof. Schaats een rondje, bekijk de skyline vanuit de reuzenrad en shop op de kerstmarkt!

Kerstmarkt Valkenburg

Valkenburg - 16 november t/m 6 januari

Tijdens de donkere dagen verandert dit mergelstadje in een sprookjesachtige kerststad vol lichtjes, kerstkraampjes en Bourgondische gezelligheid.

Winteropening Dolfinarium

Harderwijk - 22 december t/m 6 januari

In de kerstvakantie is het Dolfinarium knus en in winterse sferen gehuld, compleet met versierde kerstbomen, een gezellig kampvuur, muziek en warme choco.