Hotels in Utrecht

Utrecht Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Naast een enorm gezellig centrum, leuke winkels en interessante bezienswaardigheden heeft de stad Utrecht ook verschillende leuke hotels. Van schitterend en luxe tot gezellig en betaalbaar. Na een dag Utrecht even tot rust komen en opfrissen in een van de leuke hotels om vervolgens weer fris en fruitig de Utrechtse nachten te gaan beleven.

Hostel Strowis
Ga je voor goedkoop probeer dan hostel Strowis op loopafstand van het middeleeuwse centrum van de stad. De prijzen zijn laag en er kunnen ook  een-, twee- of driepersoonskamers geboekt worden. Bij het hostel kunnen tevens fietsen gehuurd worden om de stad op de fiets te ontdekken. Gevestigd in een monumentaal 17e eeuws pand zeker geen standaard hostel te noemen. Geniet hier van de rust in de tuin bij de vijver.
Boothstraat 8, 3512 BW, Utrecht

Badhu

Voor een bijzondere 1001nacht ervaring ga je naar Badhu. Dit hotel ligt net buiten het centrum en is gevestigd in een oud badhuis. Beneden vind je een trendy restaurant met een Arabische kaart en inrichting. Boven het restaurant zijn de 8 tweepersoonshotelkamers die elk gekenmerkt zijn door hun eigen kleur en Arabische invloeden. Natuurlijk is er ook een hammam aanwezig waar de hotelgasten gebruik van kunnen maken evenals de fietsen. ’s Zomers hebben ze bovendien een fijn terras.
Willem van Noortplein 19, 3514 GK, Utrecht

Grand Hotel Karel V

Een nacht luxueus doorbrengen in Utrecht doe je bij Grand Hotel Karel V. Dit prachtige vijfsterrenhotel heeft een goed restaurant met een Michelinster. Lekker slapen en eten moet hier geen probleem zijn. Kom volledig tot rust in de Romeinse of Napoleontische vleugel of boek een wellness arrangement. Hier voel je je als de koning te rijk.
Geertebolwerk 1, 3511 XA, Utrecht

Court Hotel

In het museumkwartier in een monumentale oude rechtbank is het Court Hotel gevestigd. Dit hotel staat in het centrum van de stad vlakbij de Domtoren.
De courtrooms zijn stijlvolle kamers en van alle gemakken voorzien. Bij restaurant de Rechtbank kan ’s avonds gedineerd worden. Op het Rechtbankplein kan heerlijk gelounged worden.
Korte Nieuwstraat 14, 3512 NM, Utrecht

Hotel Dom

Hotel Dom ligt net om de hoek bij de Domtoren. Het is geïnspireerd op de hotelkamers van designwalhalla Corso Como in Milaan. Dit hippe hotel serveert naast een heerlijke maaltijd ook de meest geweldige cocktails. Bijzonder zijn de interieurparfums die het hotel voor de kamers heeft ontwikkeld. Ook de lobby heeft zijn eigen geur ‘met een open en uitnodigend karakter’.
Domstraat 4, 3512 JB, Utrecht