Restaurants in Utrecht

Utrecht Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Als Romeinse nederzetting Trajectum bij de Rijn begonnen inmiddels de vierde stad van Nederland. Het kloppend hart van ons land. Met drie universiteiten, waarvan de een na grootste van Nederland, is Utrecht ook een echte studentenstad. De stad is hierdoor levendig en bruist. Rijk aan historie en cultuur. Ontdek de middeleeuwse binnenstad al wandelend over de kenmerkende grachten, werven en straatjes. Maak een rondvaart over het water. Bezoek de verschillende kerken en musea maar ook poptempel Tivoli. Borrelen langs de gezellige grachten, dineren op een van de levendige pleinen en tot in de late uurtjes dansen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden

What to do when in Utrecht
Als je een bezoekje brengt aan Utrecht moet je een bezoekje brengen aan de eeuwenoude Domtoren. Beklim de 112 meterhoge toren met een gids en kijk uit over de stad. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje en breng zo een virtueel bezoek aan de Dom.

Niet zo gecharmeerd van traplopen? Utrecht is ook vanaf het water te bezichtigen. Met een rondvaartboot over de grachten kan je relaxed blijven zitten en toch de mooiste plekjes zien. Kies gelijk uit bij welk restaurantje of café je aan het water een drankje gaat doen na de rondvaart.

Als je in het bezit bent van een museumjaarkaart ga je naar het Centraal Museum. Neem een kijkje in het museum met oude en moderne kunst over de verre en recente geschiedenis van de stad. Maar ook het Dick Bruna huis en het Rietveld Schröderhuis zijn bij het museum gevestigd.

De mensen onder ons met een gat in hun hand bezoeken het Geldmuseum. Leer hier alles over geld en de geldcultuur in de breedste zin van het woord.

Thuis een geheime treinbaan verstopt waar je je stiekem uren mee vermaakt? In het Spoorwegmuseum vind je alles wat met de 175 jarige geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen te maken heeft.

Naast het historische centrum, de bezienswaardigheden en musea die de moeite waard zijn kan er in Utrecht ook goed geshopt worden. De bekende ketens zijn goed vertegenwoordigd maar je vindt hier ook unieke winkeltjes.

Wil je bij aankomst op het Utrecht Centraal gelijk uit je dak gaan? Naast het station ligt Hoog Catharijne. In dit winkelcentrum heb je alle bekende winkels. Toch liever wat anders? Binnen een paar minuten loop je het centrum in met gezellige winkelstraatjes en nog leukere winkeltjes. Image is bekend om de hippe merken en de wat hogere prijskaartjes. Bij Sool vind je kleding, schoenen en accessoires van mooie merken. Loop bij de onbekende boetiekjes binnen en vind de mooiste schatten aan mode, interieur of antiek.
Natuurlijk heeft een stad als Utrecht ook verschillende leuke markten zoals de Bazaar, de stoffenmarkt of de ecologische markt.


Wat ook een leuke markt is om heen te gaan, is restaurant de Markt. Doet zijn naam eer aan maar op zijn Italiaans. Na een dag shoppen en culturelen is het hier heerlijk toeven met een hapje en een drankje van de heerlijke Italiaanse menukaart.

Breng ook zeker een bezoek aan de Winkel van Sinkel. Een cultureel culinair warenhuis waar ook gegeten, geborreld en gedanst mag worden. Met twee restaurants waar ze luxe broodjes tot tapas serveren. Hier is alles te koop en vinden verschillende evenementen plaats. De wekelijkse brei club of de handlezer zijn zomaar wat activiteiten die in de programmering te vinden zijn. In de zomer zitten de terrassen vol.

Bezoek je Utrecht in de zomer? Overweeg dan een lowbudget picknick in een van de parken van de stad. Met een stokbroodje, wat smeersels, een fles wijn, een gitaar en goed gezelschap kan je een relaxte, zwoele zomeravond tegemoet gaan.

Zeg je Utrecht, dan zeg je natuurlijk ook poptempel Tivoli. Ga lekker een avondje dansen of zing mee tijdens een van de vele concerten die hier gegeven worden.
De stad kent ook vele festivals. Kijk op deze site wanneer het eerst volgende festival is.

Met de Jaarbeurs en het Beatrix theater is Utrecht ook de stad waar je vele evenementen of een musical kan bezoeken. 

Leuk! Utrecht dankt zijn bijnaam Domstad aan de 112 meterhoge Domtoren.

Utrechters worden ook wel Baliekluivers genoemd naar de inwoners die hangend over de balies van de bruggen van de Oudegracht de bedrijvigheid in de stad aanschouwden en elkaar ontmoetten.