Restaurants in Utrecht

Utrecht Tips: Weekendje | Informatie | Hotels | Restaurants | Omgeving

Waar ga je eten en de rest van de avond door brengen als je in Utrecht bent? Hier een aantal tips om van een weekendje Utrecht een succesje te maken.

Bij restaurant ’t Gras van de Buren kan je een lunch-to-go halen om mee te nemen naar een park. Of speel op een regenachtige zondagmiddag hier de hele dag bordspelletjes onder het genot van een kopje soep en een broodje. Een echt studenteneetcafé met bijbehorende prijzen maar daardoor niet minder gezellig.

Aan de buitenkant ziet het er niet heel aantrekkelijk uit. Eenmaal binnen is Belgisch biercafé Olivier een bijzondere plek. Gevestigd in een oude kerk met in het midden een bar. Dit biercafé heeft verschillende Belgische bieren en speciaalbieren. Reserveer hier een tafeltje voor een Bourgondische hap of neem genoegen met een staplaats om in de namiddag te borrelen. Laat je overweldigen door de enorm hoge plafonds en kerkelijke versieringen terwijl je, je drankje laat smaken.

Ontspannen een hapje en een drankje nuttigen doe je bij jazz & bluescafé Het College. Op het terras of binnen aan de gezellige tafeltjes is het prima toeven met een relaxed muziekje op de achtergrond. Zo gezellig dat je er niet weg wilt? Er kan hier natuurlijk ook gegeten worden. Op zondag wordt er in dit café live muziek gespeeld waardoor de ambiance nog gezelliger wordt.

Voor lekker Italiaans eten ga je dineren bij De Markt. Dit drukke maar gezellige restaurant serveert naast de pizza’s en pasta’s ook goeie salades en cappuccino’s. Wacht aan de bar met een drankje op een tafeltje en waan je in Italië als de antipasti geserveerd wordt. Houdt ruimte over voor een dessert en drink naar goed Italiaans gebruik een ijskoude Limoncello.

Gezellig bijkletsen en ondertussen heerlijke Spaanse hapjes eten doe je bij Tapasbar El Mundo. Wacht aan de bar op een tafeltje en bestel alvast een broodje. Als er een tafeltje vrij is, pas dan wel op dat je niet op een van de huiskatten gaat zitten die hier gezellig bij je komen liggen.
Op het dakterras zitten met een lekkere Sangria is een aanrader.

Bij Springhaver kan je in het gezellige café gedeelte of in de foyer lekker eten. De biologische kaart met goede vegetarische gerechten zijn veel belovend. Als je geluk hebt wordt je getrakteerd op een gezellige theater Quiz. Je drankjes bestel je hier zelf aan de bar.
Zin in een filmpje? Dit theatercafé heeft ook een bioscoopzaal waar verschillende films worden vertoond.

Leuk om de avond te beginnen met een lekkere kaasfondue of de avond af te sluiten met een drankje en live muziek. Muziekcafé ‘t Oude Pothuys zit in een van de oude werfkelders langs de grachten van de stad. Uniek in de wereld en een must-do als je in Utrecht bent. De gewelfde, lage kelderplafonds, kleine tafeltjes en kaarsen zorgen voor een intieme sfeer. Zodra de muziek begint te spelen zou het wel eens een onvergetelijke avond kunnen worden.

Trek een hip kleedje aan en toog naar restaurant en cocktailbar Four, gelegen in Hotel Dom. Dit chiquere restaurant met een internationale kaart is geen goedkope avondvulling maar zeker een aanrader. Geniet hier van een lekkere cocktail in een hippe ambiance waar niet iedereen in een spijkerbroek een biertje drinkt.